Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tulpanfeber

Tulpanfeber

Inbunden bok. Forum. 2000. 256 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Klotband. Del av omslaget inklistrat bakre pärms insida.
Amsterdam på 1600-talet är en stad där handel, konst och kultur blomstrar och där en tulpanfeber grasserar. Framgångsrika män låter måla sitt porträtt. Konstnären Jan van Loos får i uppdrag att måla av den förmögne gamle Cornelis Sandvoort och hans unga hustru Sophia. Och helt enligt tidens sed är de omgivna av symbolladdade föremål som timglas, dödskalle och - några tulpaner.
Målningen växer fram penseldrag för penseldrag och i samma takt utvecklas en passion mellan konstnären och den unga kvinnan. Men har de en gemensam framtid att se fram emot eller ska deras sköra lycka spricka liksom den överhettade tulpanlöksmarknaden? (M)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137116282
Titel
Tulpanfeber
Författare
Moggach, Deborah
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2000
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 234 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
580 g
Språk
Svenska
Baksidestext
''En berättelse om kärlek, svek och personförväxlingar värdig en dramaförfattare från restaurationstiden.'' Daily Mail ''Det är en underbar roman, både rolig och tragisk, full av skarpt tecknade personer och lika skarp insikt i kärlekens omvälvande kraft - vilken kan vara såväl destruktiv som vanebildande.'' Mail on Sunday Amsterdam på sextonhundratalet är en stad där handel, konst och kultur blomstrar och där en tulpanfeber grasserar. Framgångsrika män låter måla sitt porträtt. Konstnären Jan van Loos får i uppdrag att måla av den förmögne gamle Cornelis Sandvoort och hans unga hustru Sophia. Och helt enligt tidens sed är de omgivna av symbolladdade föremål som timglas, dödskalle och - några tulpaner. Målningen växer fram penseldrag för penseldrag och i samma takt utvecklas en passion mellan konstnären och den unga kvinnan. Men har de en gemensam framtid att se fram emot eller skall deras sköra lycka spricka liksom den överhettade tulpanlöksmarknaden?Deborah Moggach, som bor i Hampstead i London, har skrivit flera romaner, noveller, serier för TV och artiklar för tidningar och tidskrifter. Det finns planer på att filma Tulpanfeber , och för manusskrivandet står författarinnan själv.