Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Welcome to the Jungle - legenden om Guns N' Roses

Welcome to the Jungle - legenden om Guns N' Roses

Pocketbok

Mycket gott skick. Stockholm : Norstedt, 2010 (Falun : Scandbook) 407 s. [16] pl.-s. 18 cm. Översättning: Linnea Olsson. Orig:s titel: Watch you bleed. ISBN: 978-91-1-302751-7 : Häftad. / Pocket. I mycket fint skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113027517
Titel
Welcome to the Jungle : legenden om Guns N' Roses
Författare
Stephen Davis
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2010
Omfång
416 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
246 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Guns N' Roses är ett av vår tids största rockband. Med mytomspunna, missbrukande och gudomligt begåvade bandmedlemmar som Slash och Axl Rose har de åstadkommit legendariska plattor och konserter. Deras debutalbum Appetite for Destruction är ett av tidernas mest sålda album med sina 28 miljoner sålda exemplar.

Alltsammans började i Los Angeles 1982. Axl Rose, som då hette Bill Bailey, hade flera olika band men det var när han slog ihop sina LA Guns med Hollywood Rose som Guns N' Roses föddes. Bandets originaluppsättning bestod av Axl som var sångare, gitarristerna Slash och Izzy Stradlin, basisten Duff MacKagan och trummisen Steven Adler. De levde på gatorna, i replokalen eller hemma hos olika tjejer och missbrukade såväl heroin som sprit. De hängde på parkeringsplatserna utanför rockklubbarna och fick ibland spelningar som de fick betala för att göra. Så småningom släppte de en EP och fick börja göra betalda spelningar på LAs klassiska rockklubbar som Whisky A Go Go. De fick ett skivkontrakt för en fullängdare och efter en tid som förband åt artister som Alice Cooper, The Cult och Mötley Crüe släppte de debutalbumet Appetite for Destruction som innehöll odödliga låtar som Sweet Child O' Mine, Paradise City och Welcome to the Jungle.

Efter Guns N' Roses Lies-skivan släpptes 1991 de två albumen Use Your Illusion I och II . Skivorna innehöll flera storslagna ballader som November Rain och Don't cry samt den klassiska tolkningen av Dylans Knockin on heaven's door. Succén var ett faktum och turnéerna bytte av varandra. Ett par år därpå blev dock bandets problem med droger och bråk för stora och bandets medlemmar både kom och gick. Dödsstöten kom 1996 när Slash lämnade Guns N' Roses för gott. Axl Rose ägde dock rätten till bandets namn och därför har Guns N' Roses fortsatt att existera om än inte i sin ursprungliga form. 2008 släpptes albumet Chinese Democracy.

I den här boken får du veta allt om vägen till bandets enorma framgång, bråken, drogerna, konserterna, inspelningarna och skandalerna. Alla som jobbade med Guns N' Roses, fick skriva på tystnadslöften, så alla de källor Stephen Davis för första gången pratat med är anonyma.