Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare

Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare

Pocketbok. Bokfabriken. 1 uppl. 2013. 285 sidor.

Nära nyskick. Ny, oöppnad och oläst bok. Lite ytliga skrapmärken på pärmarna. "I media kallas han Gryningspyromanen. Ulf Borgström satte hela Skåne i skräck och har anlagt över hundra bränder i stora delar av Sverige. Gryningspyromanen har kostat samhället hundratals miljoner kronor och hans framfart har resulterat i totalförstörda kulturskatter som aldrig kan ersättas.
I nästan tjugo år gäckade Gryningspyromanen polisen. Trots att han planterade ledtrådar som ledde tillbaka till honom själv fick han fortsätta härja fritt. Först 2011 dömdes han, en dom som hade kommit långt tidigare om polisen och rättsväsendet gjort sitt jobb.
Hur gick det till på Ulf Borgströms resa mot att bli Sveriges värsta mordbrännare? Hur kunde han gå fri så länge när alla visste vem han var? Och inte nog med det - hur kunde han få samhället att finansiera hans verksamhet?"

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187301087
Titel
Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare
Författare
David Widlund - Jörgen Pettersson
Förlag
Bokfabriken
Utgivningsår
2013
Omfång
285 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
152 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I MEDIA KALLAS HAN GRYNINGSPYROMANEN. Ulf Borgström satte hela Skåne i skräck och har anlagt över hundra bränder i stora delar av Sverige. Gryningspyromanen har kostat samhället hundratals miljoner kronor och hans framfart har resulterat i totalförstörda kulturskatter som aldrig kan ersättas.

I nästan tjugo år gäckade Gryningspyromanen polisen. Trots att han planterade ledtrådar som ledde till honom själv fick han fortsätta härja fritt. Först 2011 dömdes han, en dom som hade kommit långt tidigare om polisen och rättsväsendet gjort sitt jobb.

Hur gick det till på Ulf Borgströms resa mot att bli Sveriges värsta mordbrännare? Hur kunde han gå fri så länge när alla visste vem han var? Och inte nog med det - hur kunde han få samhället att finansiera sin verksamhet?

Författarna till Gryningspyromanen är David Widlund, utbildad brandingenjör och en av Sveriges mest erfarna brandutredare, samt journalisten Jörgen Pettersson. Inför skrivandet av boken har författarna gjort ett omfattande researcharbete. De har intervjuat familjemedlemmar och vänner till Borgström och kartlagt hans barndom och uppväxt. De har även intervjuat poliser, räddningstjänst, åklagare och drabbade samt tagit del av domstolshandlingar och rapporter.