Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
DROGERNAS HISTORIA

DROGERNAS HISTORIA

Pocketbok. Historiska Media. 2005. 334 sidor.

Nyskick. Förlagsny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185057931
Titel
Drogernas historia
Författare
Courtwright, David T
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2005
Omfång
334 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
210 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur kommer det sig att det är helt lagligt att köpa en ask cigarretter eller en flaska starksprit medan det är förbjudet att köpa några gram kokain eller heroin? Vilka är drivkrafterna bakom droghandeln och hur har vissa droger kommit att ingå i den stora strömmen av världsomspännande handelsvaror?

Vanans makt är den första boken i sitt slag som beskriver drogernas historia ur ett globalt perspektiv. Författaren David T. Courtwright visar hur handelsmän och odlare i kolonierna ökade tillgången på droger i världen, hur de pressade priserna tills de var överkomliga för alla och därigenom förledde miljoner mindre bemedlade köpare att dras in i beroendet. Han berättar också om hur européerna använde sig av alkohol som betalningsmedel när de infödda bytte bort sina skinn, sålde sina fångar som slavar och förhandlade bort sina landområden samt hur kungar beskattade droger för att finansiera krig och expanderande imperier.

Vanans makt belyser hur man under de senaste hundra åren i ökande utsträckning har avstått från denna inkomstbringande exploatering och i stället gått in för restriktioner och förbud. Ekonomiska och kulturella hänsynstaganden har kommit att påverka politiken och avgjort vilka droger som får köpas av alla, vilka som endast tillåts för medicinskt bruk och vilka som helt och hållet är förbjudna.

DAVID T. COURTWRIGHT är professor i historia vid University of North Florida. Han har tidigare skrivit Violent Land: Single Men and Social Disorder from the Frontier to the Inner City (1996) och Dark Paradise: A History of Opiate Addiction in America (2001).

" Skickligt genomförd analys av drogernas historia sedd ur ett globalt perspektiv.

" Kunnig författare och god berättare.

" Ständig drogdebatt.