Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Syndafall i Wilmslow

Syndafall i Wilmslow

Pocketbok Bonnier Pocket. 2009. 412 sidor.

Mycket gott skick. Överstruken text på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174290653
Titel
Syndafall i Wilmslow
Författare
David Lagercrantz
Förlag
Bonnier Pocket
Utgivningsår
2009
Omfång
412 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
230 g
Språk
Svenska
Baksidestext


England 1954.
Brittiska spioner har flytt till Sovjetunionen och en jakt på homosexuella, inspirerad av McCarthy i USA, drar genom landet. Ingen blir därför förvånad när en dömd homosexuell i Wilmslow, en matematiker vid namn Alan Turing, hittas död i sitt hem. Det antas allmänt att han inte stått ut med förnedringen. Men den unge kriminalassistenten Leonard Corell, som alltid drömt om ett liv i den högre matematiken, anar ett större drama. Driven av en vilja till revansch lägger han ett pussel som för honom till en av krigets mest välbevarade hemligheter – forcerandet av nazisternas koder.
Syndafall i Wilmslow bygger på många års research och är en fängslande och stor roman om mannen som skapade datamaskinen och förkortade andra världskriget men som drevs in i döden för att han var alltför annorlunda.
"Syndafall i Wilmslow är en mångbottnad och medryckande blandning av thriller, idéhistoria, populärvetenskap och psykologisk roman och lyckas vara både lärorik och spännande på en och samma gång." Svenska Dagbladet"Må den få många uppmärksamma läsare."
Expressen

"Historien om Alan Turings liv är oemotståndligt dramatiskt."
DN

"Över huvudtaget är Syndafall i Wilmslow en ovanligt brittisk roman. Humorn torr som en bättre sherry, dialogen underfundig och handlingen litet vindlande i sitt sökande..... David Lagercrantz har skrivit en underhållande roman, som tacksamt nog inte saknar allvarliga grundtoner."
Helsingborgs Dagblad

"Den är verkligen en brittisk skapelse, inte bara i detta att den försiggår i 40- och 50-talets England, utan också genom stilnivån, i det synnerligen välgjorda, balanserade."
Göteborgs Posten

"Det är en brett orkesterad roman av närmast klassiskt snitt."
Sundsvalls Tidning"David Lagercrantz har skrivit en mycket fängslande hjärnthriller"
Fredrik Virtanen, Aftonbladet