Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Elektricitet : Historien om universums mäktigaste kraft

Elektricitet : Historien om universums mäktigaste kraft

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2005. 277 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skyddsomslaget har en ca. 1 cm riss annars nära nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113011006
Titel
Elektricitet : Historien om universums mäktigaste kraft
Författare
David Bodanis
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2005
Omfång
277 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
502 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I E=mc2 förklarade David Bodanis med en lika lätt som lärd hand hur världens mest berömda ekvation kommit till. Nu återkommer han med elekticitetens historia och beskriver den magiska, osynliga kraften som håller samman och driver hela vår värld.

Länge hade ingen en tanke på att elektriciteten kunde vara användbar. Under århundraden sågs den mest som en märklig bieffekt - det blixtrade till lite grann när man gnuggade två föremål mot varandra, mer var det inte. Tills Alessandro Volta på 1790-talet i ett slag släppte lös en formidabel störtflod av forskning, kunskap och uppfinningar.

Kraften som tidigare setts som obrukbar och meningslös visade sig ligga till grund för allting! Från atomkärnans uppbyggnad till hur vår mänskliga hjärna fungerar. Genom att tämja den kraften har vi skapat en underbar värld - med bergochdalbanor och radar, digitala nätverk och psykofarmaka. Allt är möjligt med el.

David Bodanis bjuder på en omtumlande berättelse. Skrönor, amorösa eskapader, egon, genier och bedragare genom vetenskapshistoriens svindlande lopp: den store visionären Michael Faraday, fattigsonen som blev Englands mest framstående fysiker; Alexander Bell, som uppfann telefonen så han kunde lägga an på sin stora kärlek, den döva Mabel; Thomas Edison, minst lika bra på att stjäla patent som på att uppfinna egna och Alan Turing, kodknäckaren vars arbete beredde marken för dagens datorer och många andra.

Elektricitet är en laddad upptäcktsresa, från den första telegrafkabeln över Atlanten till eldstormens Hamburg under andra världskriget, över det mänskliga nervsystemet, e-posten och universums födelse, skriven av populärvetenskapens mästare!