Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
E=mc² : historien om världens mest kända ekvation

E=mc² : historien om världens mest kända ekvation

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2001. 366 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Omslag: ngt litet tidsnött i hörnen.
E=mc2 är ingen vanlig fysikbok. Det är en närmast kulturhistorisk skildring av Einsteins relativitetsteori och de fascinerande människoöden vilkas liv och verk hänger samman med den: Möt Emilie du Châtelet (Voltaires älskarinna och framstående vetenskapskvinna), den tyska fysikern Lise Meitner som i Sverige, på flykt undan Hitlerregimen, kom på hur atomkärnan skulle klyvas, de norska motståndsmännen som hindrade tyskarna från att bygga en atombomb och Chandrasekhar som räknade ut när vår sol kommer att slockna. David Bodanis leder läsaren in i relativitetsteorins fascinerande universum och förklarar ingående men lättfattligt vad de enskilda tecknen står för och vari det geniala med Einsteins formulering ligger.
David Bodanis är en futurist, talare, affärsrådgivare och författare av folkvetenskapliga böcker, särskilt E = mc2: En biografi av världens mest berömda ekvation , som översattes till 26 språk. Ursprungligen från Chicago fick han en grundutbildning i matematik, fysik och ekonomi vid University of Chicago (AB 1977). Han bodde i Frankrike i tio år från början av tjugoårsåldern och har sedan dess varit baserad i London.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9113009028
Titel
E=mc² : historien om världens mest kända ekvation
Författare
David Bodanis
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2001
Omfång
365 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
617 g
Språk
Svenska
Baksidestext
E=mc² är en utmärkt fackbok som på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar komplicerade fysikaliska samband så att läsaren verkligen får ett grepp om vad det handlar om.
I övrigt är det här ett fascinerande stycke vetenskapshistoria där läsaren möter en rad fängslande gestalter: Einstein, Emilie Du Chatelet (Voltaires älskarinna som spelade en avgörande roll för att bestämma vad massa egentligen är), Michael Faraday (en enkel bokbindarlärling som bidrog till vår förståelse av magnetism och kraftfält) och många andra som offrat all sin kraft och energi för att förklara hur världen fungerar. Det här är med andra ord en bok i samma genre som Simon Singhs Fermats gåta.