Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez
Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2007. 262 sidor.
Kocken Danyel Couet har sina rötter i den franska huvudstaden och presenterar här sina parisiska favoriträtter med smaker från hela världen klassisk bistromat som steak frites och chèvre chaud, arabisk lammcouscous, crêpes, rostade kastanjer, våfflor och annan fransk streetfood, grekiska gyros, enkel picknickmat samt kinesisk sötsur anka med ingefära.
I Paris blandas fransk matkultur med arabisk, afrikansk, judisk, grekisk och asiatisk mat och varje stadsdel arrondisemang har sin inriktning. De judiska kvarteren hittar man till exempel i Le marais, och det 13:e arrondisemanget är känt för sin asiatiska mat.
Boken är rikligt illustrerad med bilder av den brittiske fotografen David Loftus.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127088207
- Titel
- Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez
- Författare
- Danyel Couet
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1114 g
- Språk
- Svenska