Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
101 historiska möten

101 historiska möten

Inbunden bok Historiska Media. 1 uppl. 2014. 320 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Vad hade hänt om om inte Björn och Benny träffats på vägen vid Ålleberg? Hade det blivit någon revolution om inte Ernesto Guevara hamnat på samma fest som Fidel Castro? Och vad hände när Simone de Beauvoir äntligen fick plugga med grabbarna? Efter succén med 101 historiska misstag är Daniel Rydén tillbaka med en bok om historiska möten. I 101 historiska möten trängs politiker med popstjärnor, agitatorer med astronauter, kärlekspar med idrottare. Alla har de med sina möten förändrat vår värld, eller åtminstone puffat den ett litet stycke i en eller annan riktning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175451725
Titel
101 historiska möten
Författare
Daniel Rydén
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2014
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
478 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Uppföljaren till succéboken är nu här! Vad hade hänt om om inte Björn och Benny träffats på vägen vid Ålleberg? Hade det blivit någon revoultion om inte Ernesto Guevara hamnat på samma fest som Fidel Castro? Och vad hände när Simone de Beauvoir äntligen fick plugga med grabbarna? Efter succén med 101 historiska misstag är Daniel Rydén tillbaka med en bok om historiska möten. I 101 historiska möten trängs politiker med popstjärnor, agitatorer med astronauter, kärlekspar med idrottare. Alla har de med sina möten förändrat vår värld, eller åtminstone puffat den ett litet stycke i en eller annan riktning. Daniel Rydén är historiker och journalist på Sydsvenskan i Malmö. »Underhållande och flyhänt skriven ... Mötena i Daniel Rydéns bok sträcker sig över stora delar av västerlandets historia, från Cleopatras möte med Ceasar för mer än två tusen år sedan, till Julian Assange sammanträffande med Daniel Domscheit-Berg, på en mässa i Berlin år 2007.« Sveriges Radio P1 »Idealisk som kvällslektyr ... mycket läsvärd.« Ölandsbladet »Daniel Rydén skriver medryckande och ger oss alla intressant fakta.« Dagbladet Sundsvall »Ett mycket intressant och innovativt historiegrepp ... en bok med en rejäl spännvidd och bredd ... ett mustigt och läsvärt språk.« Bibliotekstjänst Daniel Rydéns tidigare bok 101 historiska misstag (2012) har hittills sålt i 30 000 exemplar. Sagt om Daniel Rydéns tidigare bok 101 historiska misstag: »Underhållande, tankeväckande och lärorik Rydén berättar på en rapp och effektiv, men ändå trivsamt personlig prosa.« Östran