Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mannen som slutade ljuga : berättelsen om Sture Bergwall och kvinnan som skapade Thomas Quick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186969875
Titel
Mannen som slutade ljuga : berättelsen om Sture Bergwall och kvinnan som skapade Thomas Quick
Författare
Josefsson, Dan
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2014
Omfång
552 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sture Bergwall, alias Thomas Quick, erkände 39 mord och dömdes för åtta. Efter att domarna avslöjats som århundradets rättsskandal har han friats i en världsunik resningsprocess. Idag vet vi att sex tingsrätter blev förda bakom ljuset. Men en fråga förblev obesvarad: Varför blev domstolarna lurade?

Runt Sture Bergwall fanns en sammansvetsad grupp bestående av en åklagare, en förhörsledare, en psykolog, en advokat och en minnesforskare från Stockholms universitet. Vad drev dem att i åratal turnera runt med en drogad, fabulerande människa i förvissning om att han var en seriemördare? Hur kunde deras tro vara så stark att några till och med ljög i rätten för att få Sture Bergwall fälld?

I prisbelönta Mannen som slutade ljuga löser Dan Josefsson gåtan. Med hjälp av wallraffande och en omfattande research finner han spår som leder till ett mottagningsrum på Norrtullsgatan i Stockholm. Där arbetade en kvinna i 80-årsåldern som var psykoanalytiker. Sture Bergwall var hennes patient. Terapeuterna på kliniken i Säter var bara kvinnans redskap, och hennes analyser styrde polisens tänkande. Utan den gamla damen hade seriemördaren Thomas Quick aldrig skapats.

Dan Josefsson berättar den häpnadsväckande historien om kvinnan som skapade den falska seriemördaren - och om gruppen som följde henne. Boken är spännande som en thriller, klargörande som en sanningskommission, och långt mer skakande än någon fiktiv berättelse kan bli.