Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En tidig Europamarknad 1 Invandrare som resurs 1540-1820

En tidig Europamarknad 1 Invandrare som resurs 1540-1820

Nära nyskick. Bland-Européer och handelsfamiljer i Europa och Sverige Kontakter, Krediter, Kultur, Göteborg , 2009, Preindustrial Research Group, 208s, foto och illustrationer i sv/v och färg, dek.ppb.+so med dvd,, Göteborg , Nära nyskick., Göteborg ,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197821001
Titel
Invandrare som resurs 1540-1820 : bland-Européer och handelsfamiljer i Europa och Sverige
Författare
Christina Dalhede
Förlag
Preindustrial Research Group
Utgivningsår
2009
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
700 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En invandrarfamilj i 1600-talets Sverige, med europeiska rötter, får bilda den röda tråden i boken Invandrare som resurs. Vi får följa Nicolaus och hans familj från 1500-talets Sydtyskland till 1600–1700-talets Sverige, både i bok och på DVD-skiva. Vi tar del i deras vardag och möten med andra människor i olika geografiska, sociala och ekonomiska miljöer. Familjebakgrund, geografiska kontaktnät och internationella förbindelser har spelat en central roll i samhället under tidigmodern tid, liksom kompetens, lojalitet, förtroende och kapital. Frågan om att lyckas eller inte lyckas som invandrare i samhället, oavsett yrkesinriktning, handlar främst om hur och i vilken graf individen, familjen, hemmet/huset/företaget genom sin kompetens och lojalitet kan skapa förtroende för sig och sin verksamhet. Tillgång till geografiska kontaktnät och internationella förbindelser, kapital och krediter bygger på förtroende. Invandrare med bland-europeisk familje- och handelsbakgrund visar sig inte minst utgöra en ekonomisk, social och kutlurell resurs i det dåtida Sverige.