Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
KAPUTT

KAPUTT

Inbunden bok Albert Bonniers. Ny uppl. 2010. 512 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Grym, grotesk, surrealistisk krigsskildring av italienske journalisten som följde det ryska fälttåget österut 1941. Tidig rapport om förintelsen. En av de märkligaste skildringarna av andra världskriget som startar hos prins Eugen på Waldemarsudde. Nu i fullständig svensk utgåva. Ny översättning Viveca Melander. Förord Mikael van Reis. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 218x145x41 mm. 750 g. Gallrat biblioteksex i mycket fint skick, skyddsomslaget täckt med skyddande bokplast och fastmonterat i pärmarna (snyggt gjort), små diskreta biblioteksstämplar, ej lånekortsficka, ej streckkod. [9424] /---/ Kaputt gavs 1944 ut i Italien. Inför utgivningen reste Malaparte runt i det krigshärjade Europa och samlade ihop manuskripten som han hade gömt på olika ställen bakom fronterna där han hade följt kriget och sugglade ut via europeiska diplomater. Huvuddelen av boken skrev han i Finland. Bl a finns skildringar från finska Lappland och det neutrala Sverige. 1948 utgavs boken på svenska men i förkortad form. Denna utgåva är komplett och i ny översättning. Boken handlar inte om strider utan vad som händer med människor i krig. Den mest citerade scenen i Kaputt är den från Ladoga och Leningradfronten där ryssarna landsatt artillerihästar. Finländare sätter eld på skogen varpå hästarna i panik tvingas ner i Ladoga. En vind islägger sjön och på morgonen syns hundratals förfrusna hästhuvuden sticka upp ur isen som på ett makabert schackbräde. Malaparte var känd som en briljant stilistiker. /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex handb* för handbok, handböcker, handbook(s) etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100120771
Titel
Kaputt
Författare
Curzio Malaparte
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
512 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
148 x 219 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
750 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kaputt är italienaren Curzio Malapartes surrealistiska krigsskildring från 1944. Som journalist i italiensk uniform följde Malaparte det ryska fälttåget österut 1941. Han skålade med tyska officerare i Warszawa, bevittnade pogromer i Rumänien och berättade osannolika fiskarhistorier om bland annat Himmler i finska Lappmarken. Innan han återvände till Italien 1943 samlade han ihop de manuskript som han bakom fronten gömt på olika ställen, i pälsfoder och mellan dubbla skosulor, eller deponerat hos vänner som tog risken att åt omvärlden rädda dessa anstötliga nederlagsprofetior. Boken fullbordade Malaparte i sitt hus på Capri 1943. På sin väg tillbaka till Italien mellanlandade han i det neutrala Sverige och tillbringade en kväll på Waldemarsudde i Stockholm konverserandes prins Eugen om Marcel Prousts förlorade och återfunna tid. Ett möte i nordiskt kvällsljus som fick bli inledningen till de groteska krigsvidrigheter som upptar resten av Kaputt.Albert Bonniers Förlag gav ut Kaputt i något förkortad form 1948 (övers. Karin Molin). Nu utkommer den fullständiga boken i nyöversättning av Viveca Melander och med ett förord av Mikael van Reis.