Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hej lättja - Om konsten och vikten av att göra minsta möjliga på jobbet

Hej lättja - Om konsten och vikten av att göra minsta möjliga på jobbet

Inbunden bok

Gott skick. Svenska Förlaget 2005. Inbunden. 131 sidor. 334 gram. Inlagan är i fint skick, men skyddsomslaget är lite bucklat och har fått en kaffefläck av den förra, slappa förmodar jag, ägaren. :-) -------"Om människor tyckte om att arbeta skulle de göra det gratis", skriver Corinne Maier i Hej lättja (Bonjour Paresse). Hennes roliga och utmanande "handbok i överlevnad i arbetslivet" har blivit en storsäljare i Frankrike. Maier hävdar bestämt att stora företag suger musten ur sina tjänstemän utan att ge dem någon möjlighet till utveckling. Det är dags för de anställda att utnyttja företagen - och bästa sättet är att göra ingenting! Inte ta sig an ansvarsfyllda poster; inte försöka ändra på systemet (det är ändå lönlöst); alltid behandla frilansare, vikarier och praktikanter väl (de är de enda som arbetar, så utan dem klarar man sig inte). Och genom att alltid bära en pärm under armen och ta med sig papper hem på kvällen skapar man en image av att vara "busy". En anti-karriärbok att känna igen sig i, roas och "demoraliseras" av. Corinne Maier är nationalekonom och författare. Hon arbetar deltid som forskare på det statligt ägda franska elbolaget EDF och ägnar övrig tid åt psykoanalys och att skriva. Detta är hennes sjunde bok och den är under översättning till över femton språk. "

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9177386914
Titel
Hej lättja : om konsten och vikten av att göra minsta möjliga på jobbet
Författare
Corinne Maier
Förlag
Telegram Bokförlag
Utgivningsår
2005
Omfång
133 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 216 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
340 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Om människor tyckte om att arbeta skulle de göra det gratis, skriver Corinne Maier i Hej lättja (Bonjour Paresse). Hennes roliga och utmanande handbok i överlevnad i arbetslivet har blivit en storsäljare i Frankrike. Maier hävdar bestämt att stora företag suger musten ur sina tjänstemän utan att ge dem någon möjlighet till utveckling. Det är dags för de anställda att utnyttja företagen och bästa sättet är att göra ingenting! Inte ta sig an ansvarsfyllda poster; inte försöka ändra på systemet (det är ändå lönlöst); alltid behandla frilansare, vikarier och praktikanter väl (de är de enda som arbetar, så utan dem klarar man sig inte). Och genom att alltid bära en pärm under armen och ta med sig papper hem på kvällen skapar man en image av att vara busy. En anti-karriärbok att känna igen sig i, roas och demoraliseras av.

Corinne Maier är nationalekonom och författare. Hon arbetar deltid som forskare på det statligt ägda franska elbolaget EDF och ägnar övrig tid åt psykoanalys och att skriva. Detta är hennes sjunde bok och den är under översättning till över femton språk.

Hennes anti-bok är förbaskat rolig och uppfriskande.

Lasse Ekstrand, Gefle Dagblad

Boken är cynisk, elak och otroligt rolig. Läs, förfäras eller förundras.

Tidningen PS

Hej Lättja är mycket spirituell och stundtals rolig. Men trots det bör den tas på allvar av storföretagen. Corinne Maier vet vad hon skriver om och hon gör det övertygande. Gör den till obligatorisk läsning för cheferna, så får de i alla fall veta vad de bör göra.

Börje Isaksson, Dagens Industri

En sanslöst rolig satir över vår tid.

Patrik Boström, Norrländska Socialdemokraten