Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen

Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 144 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151843560
Titel
Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
Författare
Clare Ferguson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2005
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
228 x 235 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
816 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Medelhavsköket är en oemotståndlig receptsamling med några av de godaste rätterna från Italien, Spanien, Grekland och Sydfrankrike. Det är rätter vi lärt oss älska på våra resor, och som samtidigt är nyttiga och hälsosamma. Alla talar ju om medelhavsdieten som nyckeln till ett långt liv!
Pröva förrätter som katalansk kikärtssallad, spansk tortilla de patata och grekisk saganaki (panerad ost).
Bland de läckra huvudrätterna finns bland annat la cassola (fisksoppa från Sorrento), camarguekyckling med rött ris, spansk paella, spansk anka med oliver och fläskfilé med marsalavin.
Medelhavsområdet är också känt för pasta, bröd och pizza, t.ex. fougasse, pizza napoletana, pesto alla genovese med pasta eller gnocchi, penne med tomater och mozzarella och pappardelle med basilikaolja.
Sallad och grönt rymmer läckra rätter som insalata misticanza, provensalska bönor, salade niçoise och grekisk papoutsakia (fyllda grekiska auberginer).
Naturligtvis bör måltiden avslutas med någon av Clare Fergusons sötsaker, vad sägs om tarte aux citrons, kourambiedes (grekiska mördegskakor), semifreddo al tiramisù, panna cotta med rosenlag eller choklad- och hasselnötsgelato.