Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
På flygande matta till Chiva : sju år vid sidenvägen

På flygande matta till Chiva : sju år vid sidenvägen

Inbunden bok. Narin förlag. 1 uppl. 2013. 255 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. smärre hanteringsspår på omslaget. Signerad av författaren på inlagans tredje blad. Boken verkar närmast oläst. [rum 2]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197890939
Titel
På flygande matta till Chiva : sju år vid sidenvägen
Författare
Alexander, Christopher Aslan
Förlag
Narin förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 233 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
507 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En färgsprakande skildring om att starta ett sidenmatteväveri vid Sidenvägen


Engelsmannen Chrisopher Aslan Alexander, uppvuxen i Turkiet och det krigssargade Libanon, flyttade till Uzbekistan för att göra en guidebok, men blev kvar i sju år som volontärarbare hos en svensk biståndsorganisation, Operation Mercy. Han blev ansvarig för att sätta upp en verkstad för vävning av sidenmattor i staden Chiva i en oas vid Sidenvägen, som är som ett enda stort museum.

Uppdraget var att ge handikappade, arbetslösa och änkor möjlighet till försörjning. Han hade inga förkunskaper men nyfikenhet drev honom att utforska gamla mattmönster hos engelska professorer och på British Museum, att lära sig allt om silkeslarvernas liv och silkets tillkomst. För att hitta rätt naturfärger måste han resa ända till Afghanistan i orostiderna strax efter den 11 september 2001, och tvingar honom vid ett tillfälle att fly undan ett upplopp i Kabul.

Som inneboende hos en uzbekisk familj, granne med det gamla haremet, omgiven av både moskéer och minareter kommer Chris snabbt in i både språk och kultur, och han lyckas driva en mattverkstad med ett 50-tal anställda och kunder över hela världen. Aslan som han kallas av uzbekerna lyckas komma nära människor och skildrar dem med värme och humor.

I Uzbekistan finns politiska spänningar vilket bland annat kulminerar i en massaker på hundratals människor på ett torg i Andijan. En dag står Chris inför faktum: ?Du är inte välkommen in i det här landet längre!? Där och då börjar den här berättelsen ta form ?