Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Från aprikos till äpple : frukter och bär för din trädgård

Från aprikos till äpple : frukter och bär för din trädgård

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.

Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex finns

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113046808
Titel
Från aprikos till äpple : frukter och bär för din trädgård
Författare
Högardh-Ihr, Christina
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2013
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
200 x 200 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
664 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Intresset för närodlad frukt och bär är stort just nu och många har insett värdet av att odla eget. Det är inte särskilt ansträngande att odla ett äppelträd eller att ha några vinbärsbuskar och jordgubbsrader. Tvärtom är det förhållandevis lättodlade växter som under långa perioder sköter sig helt själva.

Från aprikos till äpple handlar om hur enkelt det är att odla själv. Kring förra sekelskiftet kunde en trädgård innehålla alla de frukter, bär och grönsaker man ville äta och som gick att odla i Sverige. Det var en ekonomisk självklarhet och ingen tänkte på att den godaste skörden är den egna skörden eller hur underbart det är att ha sylt på morgongröten och veta att den är helt giftfri.

Christina Högardh-Ihr, konstvetare och fotograf, presenterar här 30 fantastiska frukter och bär: från a som i aprikos till ä som i äpple. Vi får både historiska tillbakablickar och författarens personliga reflektioner, liksom praktiska tips och inspiration för odling.

Här får du också veta hur man rent praktiskt planterar ett fruktträd. Vad man ska tänka på när man går till plantskolan, hur stor planteringsgropen ska vara, vilka sorter man ska välja, vilka sorter man kan odla beroende på var i Sverige man bor, och hur man ska sköta sin odling under hela växtsäsongen.

Beskärningstips, saker att tänka på inför vintern, och råd inför nästa odlingssäsong finns också med. Boken innehåller inte bara klassiska svenska frukter och bär, utan även mer ovanliga sorter som kan odlas i vårt klimat: aprikos, persika, kiwi, mullbär, aronia, fikon, havtorn, nypon och mirabeller. Alla växter i boken går att odla på friland i Sverige och vissa är särskilt framtagna för att trivas i vårt klimat.

Att man ska äta mycket frukt och bär för att de är fulla av vitaminer, mineraler och antioxidanter är en självklarhet. Givetvis är också ett hemodlat, giftfritt äpple, svartvinbärssaft från egna bär eller en smoothie av ekologiskt odlade jordgubbar bättre för miljön än importerad frukt fraktad med långtradare. Det finns många anledningar att odla ett äppelträd.