Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
När dom andra sover -en berättelse från Jijnjevaerie sameby. (förlagsny bok)

När dom andra sover -en berättelse från Jijnjevaerie sameby. (förlagsny bok)

Nyskick. av Dekorerat förlagsband. Gullers Förlag 2007. 1750 gram (porto 75 kr med Schenker i april 2015, reservation för framtida portohöjningar). 31x26,5 cm. 199 sidor. Rikt illustrerad med fotografier i färg. Boken är förlagsny, aldrig läst eller bläddrad i. Ur baksidestexten: Jag är som fetast när renen är som magrast. Det börjar med jul. Sen går jag upp hela vintern. Sen på våren så börjar springa för att vara i form till kalvmärkningen. Orden är Maahke Sparrocks, renskötande same i byn Jijnjevaerie i nordvästra Jämtland. Maahke är en av flera samer som Christer Olofsson blivit nära vän med under sitt fotograferande av modernt renskötarliv. Möt en vardag där rovdjurstäthet, väder och det övriga samhället påverkar överlevnaden. Christer Olofsson har gjort ett stort antal resor till den lilla sambyn Jijnjevaerie och har följt familjen Sparrock under skiftande årstider. I fotografier och med samernas egna ord skildras deras liv. Boken är en dokumentation om en minoritet som vi levt sida vid sida med i tusentals år. Ändå vet vi ytterst lite om deras liv. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188238672
Titel
När dom andra sover
Författare
Christer Olofsson
Förlag
Gullers förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
270 x 308 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1719 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Maahke Sparrock är renägare i Jijnjevaerie sameby i Jämtland. -Jag är som fetast när renen är som magrast. Det börjar med jul. Sen går jag upp hela vintern. På våren börjar jag springa för att vara i form för kalvmärkningen.     Varje sameby har sin egen historia. Boken berättar hur befolkning och renbestånd växlat. Om år av missväxt, goda och dåliga väderförhållanden, om kampen mot rovdjur och inte minst hur regler och lagar i det svenska samhället påverkar livet i byn. "När dom andra sover" består av fotografier och texter, insamlade från 1999 och fram till idag. Materialet skildrar en renskötande familjs liv från vardag och arbete till bröllop och fest. Boken finns även på sydsamiska.