Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Stormaktsdrömmen : i svenskarnas spår under tusen år i Finland, Ryssland och Baltikum
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789173312790
Titel
Stormaktsdrömmen : i svenskarnas spår under tusen år i Finland, Ryssland och Baltikum
Författare
Christer Nilsson
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2009
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
161 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
635 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den svenska stormaktens vagga stod i Finland och Estland. Dess grav i en löpgrav vid Fredrikstens fästning i Norge där en förlupen muskötkula avslutade Karl XII:s dramatiska liv den 30 november 1718. Åren kring 1660 är den svenska stormakten som störst. Och det är en märklig utveckling för ett nordligt och glest befolkat land med otillräckliga resurser som ändå blir en av Europas stormakter. Därtill med kontroll över nästan hela Östersjön.

Christer Nilsson, författare, historiker och journalist, reser både i historien och i dagens geografi, i spåren av stormaktssverige, från Stockholm till Åland, via Åbo, ryska Viborg, St Petersburg, Baltikum och Riga. En fascinerande och informativ resa i tiden och rummet.

Christer Nilsson, född i Ronneby, är historiker och författare med historia, medicin och sjukdomar som specialitet. På Carlssons har han tidigare utkommit med Folkets farsoter och kungarnas krämpor (1995/2000), Sjuka statsmän och vad de ställt till med (2005) samt Fursten och folket. Liv och död i slott och koja (2006).