Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Handens hjärta

Handens hjärta

Inbunden bok. Brutus Östlings bokf Symposion. 1 uppl. 2007. 267 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789171397621
Titel
Handens hjärta
Författare
Christer Eriksson
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Utgivningsår
2007
Omfång
267 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 205 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
521 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Pressröster så långt recensioner kommit:
"Jag läser inte Christer Eriksson med hjärtat i handen tummen mitt i tar alldeles för stor plats jag har det i halsgropen. Men jag är övertygad om att hans böcker är till gagn för flera än mig. Om det är något som känns i handen så är det frågorna han ställer på sin spets, en sinnesvidgande klåda." (Nils Schwartz, Expressen)
"Det är en lysande bok. Läs den!" (Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet)
"Christer Erikssons nya roman Handens hjärta är ett litet mästerverk i ett redan märkvärdigt författarskap. Varje ord är mönsterpassat och det språkliga hantverket är av högsta klass... Med Handens hjärta möter vi inget mindre än en konstnärlig uppgradering."
Claes Wahlin, Aftonbladet

Om boken:
Han hade mött henne redan som sextonåring, när han arbetat som murbyggare tillsammans med Stöten. Nära tio år äldre sökte hon ändå Hullers sällskap, och de kom att mötas i en skör gemenskap som flera år senare skulle återförena dem för livet.

Minna. Hon skrev, hade orden i sin hand, liksom den verklighet hon och Huller levde i. Huller formades till den tystlåtne, behöll sina tankar för sig själv.

Så hade hon långsamt lämnat Huller, bit för bit. Kroppen hade krympt som äpplena i skålen på nattduksbordet. Nu är hon borta sedan många år och Huller har drabbats av livsleda. Men när han i det avgörande ögonblicket ska lägga snaran om halsen tillstöter en del problem av praktisk natur.

Han inser att det återstår en del för honom att uträtta och han återvänder till huset där han levt med Minna. Väl hemma igen börjar han en resa bakåt i tiden som blir en stilla men brutal uppgörelse med det förflutna.
Med subtil känsla för språkets nyanser och för vardagens små detaljer skildrar Christer Eriksson hur Huller erinrar sig tillvaron med den kvinna som kom att dominera hans tillvaro långt efter det att hon själv lämnat jordelivet. Det blir i mångt och mycket en berättelse om murbyggande och om revolt mot tidens gång och om kärleken.

Christer Eriksson (f. 1941) har gett ut ett tiotal romaner och belönats bl.a. med Svenska Dagbladets litteraturpris (1986) och Litteraturfrämjandets Stora Romanpris (1991).