Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
I dödens väntrum : reportage

I dödens väntrum : reportage

Pocketbok Bokförlaget Atlas. 1 uppl. 2008. 234 sidor.

Gott skick. Lätt gulnad, inga anteckningar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173891387
Titel
I dödens väntrum : reportage
Författare
Christer Berglund
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2008
Omfång
234 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
111 x 178 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
140 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En samling med ett urval av journalisten Christer Berglunds reportage, nu i pocket. Kriminaljournalistik, personporträtt och socialreportage från en av våra mest anonyma men briljanta skribenter.

Texterna är plockade från bland annat Café, Dagens Nyheter, Metallarbetaren och Upp & Ner.

Så här skriver Martin Jönssons i bokens förord:

"Christer Berglund är en verklighetsartist, som insett att hur mycket man kan slå sig för bröstet när det gäller journalistikens betydelse för granskning av makthavare, så är det ändå bara en enda uppgift som verkligen betyder något och det är förmågan att berätta nya historier.

Stora och små. Saker vi inte visste. Saker vi inte ens visste att vi brydde oss om. Saker vi verkligen inte ville veta. Men som när vi läst dem, hört dem, sett dem, kommit att rita om vår världsbild en smula. Oavsett om ämnena var sådana som vi redan överösts med i alla tänkbara medier, eller om de hämtats ur skärvor ur vardagen som vi aldrig får tillgång till.

Christer Berglund berättar bara nya historier. Han går närmast, tränger sig in djupast - och ger sig inte förrän han fått fram alla relevanta detaljer.

I en tid då journalistiken alltmer förvandlas till ett publicistiskt Lugna Favoriter, med välkända teman, samma vinklar och tandlös, tröttsam dramaturgi, sticker hans texter ut som rostiga bultar i en polerad yta. Plågsamt påtagliga, irriterande intensiva. Men läsvärda så att det borde vara obligatoriskt för alla landets journaliststudenter att studera varje sats; memorera varje mening, för att förstå att det inte handlar om vem du intervjuer eller vad du skildrar om du inte förmår att ge ditt eget avtryck; en egen sanning ...

Christer Berglund må aldrig få Stora journalistpriset. Han skulle inte passa där, kring de runda, linnesduksprydda borden på Operaterrassen, där Bonnierfamiljen sprider sina gracer över de för tillfället uppburna namnen.

Men hans journalistik är större än det mesta vi kunnat läsa i Sverige de senaste 30 åren. Har du aldrig läst honom är du att gratulera. Vänd blad och börja nu."
Ytterligare författare: Berglund, Christer