Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
HeatoN livet på spel

HeatoN livet på spel

Inbunden bok.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lava förlag. 2017. 205 s. 15,5 x 23cm. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188529411
Titel
HeatoN : livet på spel
Författare
Christensen, Emil
Förlag
Lava Förlag
Utgivningsår
2017
Omfång
205 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 232 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
520 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Säg Emil Christensen och namnet klingar bekant. Säg HeatoN och miljoner och åter miljoner fans vet precis vem du pratar om. Den levande legenden som började med gaming i pojkrummets ensamhet för att sluta som världens främsta Counter-striker är nu aktuell med en memoarbok.

Emil växer upp med sin mamma och styvpappa i en av Stockholms lugnare förorter. Livet består av skola, träning och ljusa barndoms-upplevelser, men också av skuggor, missbruk och sådant man inte talar om. När han 15 år gammal förlorar en lovande ishockeykarriär på grund av en skada, och mamman försvinner in i ett tablettmissbruk står han utan någon tydlig tillhörighet i livet.

Av en slump hittar Emil spelet counter-strike och offrar allt för att lyckas. Han slår sig ihop med sin värsta fiende Tommy och tillsammans skapar de laget Ninja in Pyjamas som blir ett av världens bästa någonsin.

Emils unika resa till toppen är en krokig väg. I sin bok berättar han om ensamheten och befrielsen i spelandet, om hänsynslösa managers, oförglömliga ögonblick, kamratskap och svek, framgångar och motgångar, problem med mat, alkohol och pengar, katastrofen, depressionen, mammans död och slutligen revanschen. För första gången kommenterar han också sitt rykte som huligan.

Inte minst vill Emil visa att e-sporten verkligen är en sport, lika mycket som schack. Idag räknas den som den största sporten i Sverige, Fler människor i världen ser på e-sport än på traditionell sport och bara grenen Counter-strike utövas av inte mindre 110 miljoner.

Emil själv är en aktiv ambassadör inom e-sporten och valdes 2016 in i det nyinrättade Hall of Fame i Köln. Idag hjälper han unga spelare att utvecklas, engagerar sig i ungdomars hälsa och driver välgörenhetsprojekt.

Emil Christensen betraktas som en av de bästa Counter-strike-spelarna genom tiderna och har vunnit åtta VM-guld. Hans lag Ninjas in Pyjamas tillhörde under början av 2000-talet världseliten inom e-sporten och HeatoN, som han kallas i spelsammanhang, beräknas ha spelat in miljontals kronor i prispengar pengar han nu använder för att hjälpa ungdomar med spelutveckling och i olika hälsoprojekt.