Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ingrid : Ingrid Bergman - en personlig biografi

Ingrid : Ingrid Bergman - en personlig biografi

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2008. 310 sidor.

Mycket gott skick. Svartvita fotografier. Översättning: Erland Törngren. Skyddsomslag finns, prislapp och lite naggat i nedre kant. För övrigt i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113018409
Titel
Ingrid : Ingrid Bergman - en personlig biografi
Författare
Charlotte Chandler
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2008
Omfång
310 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 234 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
589 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Sverige var Ingrid Bergman redan en välkänd skådespelerska när hon 1939 gjorde sin sensationella debut i Hollywood med filmen Intermezzo. Hon gjorde omedelbart succé och medverkade i flera filmer som numera har klassikerstatus. Filmer där hon spelade mot stjärnor som Humphrey Bogart och Cary Grant.

Den största dramatiken i Ingrids liv utspelade sig dock inte på vita duken. När hon filmade i Italien inledde hon en passionerad relation med sin regissör - Roberto Rossellini. Skandalen som följde gjorde det omöjligt för henne att leva i USA. Hon blev utfryst från Hollywood, förtalad i pressen, fördömd av kyrkan, censurerad av senaten och separerad från sin dotter. Hennes enda möjlighet att arbeta som skådespelerska var att fortsätta göra filmer med Rossellini.

Charlotte Chandler beskriver Ingrids historia utifrån sina egna samtal med henne, en historia som avslöjar den komplexa, fascinerande och intensiva kvinna som Ingrid Bergman var. Med ord från dem som var inblandade, beskrivs hennes liv före, under och efter skandalen.

Chandler har bland annat samtalat med Alfred Hitchcock, Gregory Peck, Greta Garbo och Liv Ullman. Och självklart också med Roberto Rossellini, de två tvillingdöttrarna Isabella och Isotta Ingrid, Rossellinis son Renzo, Ingrids dotter Pia Lindström och andra som kände Ingrid väl. Detta gör Ingrid till den mest klarsynta och avslöjande bok som har skrivits om legenden Ingrid Bergman.