Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Långt farväl

Långt farväl

Inbunden bok Bonniers. 2001. 378 s. Inbunden.

Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9100575216
Titel
Långt farväl
Författare
Raymond Chandler
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2001
Omfång
378 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


En storgangster med sträng hederskodex, en polis utan skrupler, en stenhård finansfurste, en chaufför som citerar modern lyrik, flera mystiska och hårtslående herrar och åtskilliga ytterst dekorativa damer, med den oförglömliga Linda Loring i spetsen – dessa är några av de bekantskaper privatdetektiv Philip Marlowe gör i denna prisbelönade hårdkokta kriminalroman.
 Längs med Kaliforniens miljonärsbeströdda kustland, från fängelse till paradvillor, från skumma syltor till eleganta lyxrestauranger, leder Marlowes spännande spaningar på jakt efter den eller dem som mördade den för-svunne flygaren Terry Lennox glödande femme fatale till hustru, Sylvia.
 Långt farväl är en roman som i fin förening av litterär kvalitet och stark spänning fränt kritiserar de miss-förhållanden som föder brott och brottslingar, och som handlar mer om samhällets ruttenhet än om den enskilde brottslingens skuld. Med fitzgeraldska personporträtt och rent hemingwayska kvaliteter, såväl i stil som i psykologi, skildras här manlig vänskap och bottenlöst svek. Långt farväl har kallats ”den hårdkokta skolans mästerverk” och är en lyckosam förening av privatdeckarroman och klassisk whodunit. Den belönades med The Edgar Allan Poe Award 1954.*”Långt farväl kan utan vidare rubriceras som årets i särklass bästa deckare. Den har allt: en bra intrig, makalös person- och miljöskildring, humor, spänning, en rent litterär kvalitet och framför allt ett ärende, ett socialt patos, som gör den till för mer än en vanlig deckare.” (Kvällsposten)”Den här slår så det känns.” (Göteborgs-Tidningen)”Det finns otaliga författare av detektivromaner men bara en verklig konstnär – Raymond Chandler.” (Örebro Dagblad)