Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Rättegången mot Almqvist

Rättegången mot Almqvist

Pocketbok Ellerströms förlag. 2008. 352 sidor.

Gott skick.

FRI FRAKT inrikes Fraktfritt

Förlagsfakta

ISBN
9789172471160
Titel
Rättegången mot Almqvist
Författare
Cecilia Sidenbladh
Förlag
Ellerströms förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
180 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fallet Almqvist utgör ett av 1800-talets största krimi­nalgåtor i Sverige. Var Carl Jonas Love Almqvist ? samtidens med betydande författare och inflytelserik radikal journalist ? en förslagen psykopat? Bedrog han sin gamle vän ryttmästare von Scheven som han var skyldig en avsevärd summa pengar, genom att först stjäla sina egna skuldsedlar ur von Schevens chiffonjé, sedan skriva ut nya med falsk namnunderskrift och därefter försöka förgifta den gamle mannen? Eller var Almqvist offer för en komplott från kronprinsen som ville komma åt Aftonbladet? Hade Almqvist som han själv hävdar lånat ut pengarna till tredje man mot hög ränta? Hade en agent stulit skuldsedlarna ur chiffonjén och låtit sprida ut falska anklagelser om giftmordsförsök?

Cecilia Sidenbladh återger på ett moderniserat språk protokollen från polisförhöret och rättegångarna mot Almqvist. Hon granskar bevismaterialet än en gång, bl a med hjälp av en ny handskriftsundersökning som SKL utfört, och drar slutsatser av vad som sägs ? och vad som inte sägs ? i förhören. Med de många färgstarka personer som är inblandade ger historien en intressant inblick i vad som rör sig i 1850-talets Stockholm.
Ytterligare författare: Sidenbladh, Cecilia