Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mina motpoler : äventyr i Arktis och Antarktis

Mina motpoler : äventyr i Arktis och Antarktis

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2008. 257 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. FÖRLAGSNY

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137133287
Titel
Mina motpoler : äventyr i Arktis och Antarktis
Författare
Cecilia Hed Malmström
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2008
Omfång
257 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


En kvinnlig äventyrares egen berättelse.Men vem tar hand om dina barn?Det är den vanligaste frågan till Cecilia Hed Malmström. Hon är polarguide med både Arktis och Antarktis som arbetsområden. Under 3-4 månader om året byter hon ut tillvaron som hustru och trebarnsmor mot livet som biträdande expeditionsledare och föreläsare på båtarna som går med turister i polarområdena. 
 I början på 90-talet blev hon den första svenska kvinnan vid Sydpolen. Hon var anställd som forskningsassistent i ett svensk-amerikanskt projekt och blev därmed även den första kvinnliga borrteknikern i Antarktis. I fyra månader bodde hon i tält i ner till -58 grader. Den upplevelsen förändrade hennes syn på livet för alltid. Nu visste hon var hon hörde hemma och var det kändes meningsfullt att arbeta. Tre barn kom emellan men tio år senare fick hon sitt första jobb som polarguide på Antarktis. 
 Antarktis som är jordens femte kontinent skyddas av ett traktat mellan 120 länder och all verksamhet där är inriktad på forskning och fredliga aktiviteter. Ett kilometertjockt istäcke täcker denna öken där det aldrig snöar. Arktis däremot består av olika landmassor och ett flytande istäcke och är uppdelat mellan flera nationer. Gemensamt för Antarktis och Arktis är ödsligheten, vintertemperaturerna och den vidunderliga naturen.
 Tillsammans med besättningen på båtarna är hennes uppgift att ge gästerna en så mångsidig och spännande upplevelse som möjligt och att samtidigt förmedla de faror och problem som hotar både Nord- och Sydpolsområdena. I den här boken skriver hon medryckande och personligt om sitt liv idag och vägen dit. Hon berättar om omgivningens reaktioner på hennes ovanliga yrke och om sina många resor vid Nord- och Sydpolen, om stormar och isberg, närkontakt med isbjörnar och pingviner men också om möten med människor, ett unikt kamratskap och naturens skönhet och oberäknelighet. Cecilia Hed Malmström är född 1964. Hon är utbildad geograf och har varit anställd på Vetenskapsakademien och också varit politiskt engagerad i miljöfrågor. Hon bor i Gästrikland med man, tre barn, katter och ett tjugotal draghundar. Mina motpoler är hennes första bok.