Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stäpplöperskan

Stäpplöperskan

Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2012. 279 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. Omslaget har prisetikett på, vilket ger ett märke när den tas bort, annars nyskick. Bokens sidor har gulnat vid kanterna, men boken är i bra skick. Fristående fortsättning på den självbiografiska romanen "En spricka i kristallen".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789174230376
Titel
Stäpplöperskan
Författare
Cecilia Gyllenhammar
Förlag
Stevali
Utgivningsår
2012
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
450 g
Språk
Svenska
Baksidestext
CECILIA GYLLENHAMMAR (fd von Krusenstjerna) kommer nu med den fristående uppföljaren till den självbiografiska romanen En spricka i kristallen (2004), den utelämnande berättelsen om Suss uppväxt i yppersta överklassen. De hundratusentals läsare som drabbades av Suss öde kommer att känna igen sig i Stäpplöperskan.

I Stäpplöperskan drabbas Suss av den stora kärleken när hon en försommar möter Marcus. De kastar sig helhjärtat in i vad de tänker sig ett livslångt förhållande. Suss ger sig hän, är lycklig och njuter av livet med en egen familj. Så händer det katastrofala när hennes mor blir svårt sjuk. Suss lämnas maktlös utanför när pappan och systrarna sluter upp kring den döende huvudpersonen i familjen. Samtidigt försvinner Marcus mer och mer hemifrån och det visar sig också att han är mer intresserad av ekonomisk inblandning från Suss rika föräldrar än vad han först visat. Hennes tillvaro hotar att rämna på nytt. Efter att ha varit den som tagit nästan hela ansvaret för barnen släpper Suss allt och flyr till en paradisö i Grekland där hon äntligen känner att hon hamnat rätt, där vill hon leva.

Stäpplöperskan är en roman om en passionerad och levnadsglad, generös och modig kvinna som är stark nog att inte låta sig förtryckas - ens av dem hon älskar. Suss lyckas - igen - bryta destruktiva mönster, följa sitt hjärta och forma det liv hon vill ha. Cecilia Gyllenhammar skildrar inlevelsefullt och träffsäkert tvåsamhetens lycka och fasor; erotiken, beroendet, förhoppningarna, tilliten, den andlösa lyckan, besvikelserna, vardag, fest, tristess och svek.

"Stäpplöperskan är en ärlig och sårig skildring av kampen för att finna ro. Läs den." Litteraturmagazinet

"Naket och uppslitande i jakten på total ärlighet." Metro

"En tryckvåg av vrede och sorg." Göteborgs-Posten

"De texter och författare som berör mig är de som vågar; de modiga, de som förmår närma sig smärtpunkter med ett så stort allvar att de, texterna och författarna, riskerar något. Stäpplöperskan är en sådan text, Cecilia Gyllenhammar är en sådan författare. Det är mycket längesen jag läste en roman som så noggrant, innerligt, längtande och utlämnande skildrar det många av oss ständigt vaknar upp till: barndomens följder, skilsmässa, föräldraskap, förälskelse, uppvaknande. Här finns ett grekiskt vemod, men också ett stockholmskt, och ett göteborgskt, och ett inre. Romanen är i sig en svensk minor classic, på samma sätt som Siri Hustvedts 'Som jag älskade' är en amerikansk. Cecilia Gyllenhammar framstår därför som en av våra mer betydande nutida författare." Per Planhammar
Ytterligare författare: Gyllenhammar, Cecilia