Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Samtalsanalys. Så gör vi när vi pratar med varandra

Samtalsanalys. Så gör vi när vi pratar med varandra

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 2 uppl. 2004. 254 sidor.

Nära nyskick. Format 22,5 x 15,5 cm Vikt 370 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA upplagan, illustrerad med figurer och tabeller i sv/v. INNEHÅLL: Förord. Förord till andra upplagan. Inledning. DEL I - Samtalsanalysens villkor: teori och metod 1. Diskursbegreppet 2. Samtalsanalys ur CA-perspektiv 3. Samtalsanalys i ett viktigare perspektiv 4. Samtalsanalys och diskursanalys - är det någon skillnad? 5. Samtalsforskning på svenskt språkområde. DEL II - Samtalsanalys i verkligheten: praktisk analys 6. Att översätta tal till skrift: om transkription 7. Konkret om prat 8. Samtalets trafikregler: turtagningen 9. Hur vi kombinerar samtalsturerna 10. Samtidigt tal 11. Topik: om samtalsämnen 12. Kommunikativa strategier 13. Samtalsstilar 14. Att föra samtalsanalys - en bruksanvisning 15. Litteraturtips. Litteratur. Sakregister.
// Diskreta hanteringsspår förekommer främst på pärmarna, inga anteckningar. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN för beställning av flera av mina böcker samtidigt. [0231]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9144034962
Titel
Samtalsanalys : så gör vi när vi pratar med varandra
Författare
Catrin Norrby
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2004
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
374 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den här boken är avsedd som en första introduktion till det mångfacetterade och tvärvetenskapliga forskningsområde som brukar kallas samtalsanalys och diskursanalys. I denna nya upplaga tillför författaren resultaten från de senaste årens intensiva forskning på området.
Boken består av två huvudavdelningar. I den första delen presenterar och jämför författaren några skolbildningar som haft stor betydelse för samtalsanalysens utveckling, förklarar centrala termer och begrepp samt ger en översikt av samtalsforskningen i Sverige. Uppläggningen syftar till att öka läsarens insikter om att skilda teoretiska och metodiska utgångspunkter kan resultera i olika analysmodeller.
Bokens andra del är mer praktiskt inriktad på konkreta fenomen i samtal. Diskussionen belyses genomgående med hjälp av en mängd autentiska exempel. I slutet av boken ges dessutom ett antal litteraturtips som kan tjäna som utgångspunkt för fördjupade studier.
Boken vänder sig till högskolestuderande på grundnivå, i första hand inom språkvetenskap, kommunikation och socialt beteende, men är också av intresse för alla som i sin yrkesutövning ägnar sig åt samtal och kommunikation.