Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dick Bengtsson

Dick Bengtsson

Med texter av Lars Nittve, Douglas Feuk, Ola Billgren och Karin Mamma Andersson. Atlantis/Sveriges Allmänna Konstförening/Moderna museet (SAKs årsbok 2005). Dekorerat originalpappband. 28,5x24,5 cm. 174 s. Rikligt illustrerad, huvudsakligen i färg. Några mycket ytliga repor syns tydligt på den nästan helt svarta bakre pärmen, i övrigt gott skick. ISBN: 91-7353-060-3. Vikt: 1200 gram. OBS! Vi tillämpar maxporto 50:- för försändelser inom Sverige.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9173530603
Titel
Dick Bengtsson
Författare
Bengtsson, Dick - Castenfors, Mårten - Sveriges allmänna konstförening - Moderna museet
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2005
Omfång
174 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
245 x 285 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
1208 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med sina frimodiga lån, både från populär- och finkultur och med sina citat och konsthistoriskt överraskande omtagningar är Dick Bengtsson (19361989) en given nyckel till det sena 1900-talets konst och dess försök att utmana modernismens konventioner.
Som få andra har den självlärde Bengtsson med sitt fragmentariska måleri och sina mystiska installationer inspirerat och fascinerat en yngre generation konstnärer. Med sina tecken och sina uppfordrande svastikor och sitt av strykjärn patinerade måleri framstår han som en bildstormare men också som en rationell romantiker, lika komplex som lekfull, lika frimodig som sträng. Bengtssons måleri och installationer drabbar med stor gåtfullhet och in sveper minnet av det förflutna, samtidigt som detta minne förebådar ett välfärdsland på väg in i en okänd, mörk framtid.
Förutom ett generöst bildmaterial med reproduktioner av cirka 80 målningar och ett tjugotal fotografier rymmer boken om Dick Bengtsson, som ges ut i samarbete med Sveriges Allmänna Konstförening och Moderna Museet, essäer av Lars Nittve, Douglas Feuk, Ola Billgren och Karin Mamma Andersson.