Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Neutralitetens tid : svensk utrikespolitik från världssamvete till medgörlig lagspelare

Neutralitetens tid : svensk utrikespolitik från världssamvete till medgörlig lagspelare

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2010. 423 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. .....Hur har den svenska utrikespolitiken förändrats sedan neutraliteten och alliansfriheten befästes för över sextio år sedan? Med lika stor hetta som neutraliteten under årtionden försvarades, med lika stor lätthet övergavs den när Sverige ansökte om att bli medlem i EU. Den linje som så länge legat fast ansågs inte längre relevant.
Men Sveriges övergivna neutralitet – som sammanföll med Berlinmurens fall, Sovjetunionens kollaps och EU-inträdet – innebar inte att andra länder och maktblock gav upp sina ansträngningar att ta kommandot i världspolitiken. Kampen om dominans och inflytande fortsätter men med Sverige som iakttagare och lojal EU-medlem istället för som tidigare problemformulerare och aktör.
Hur gick det till när Sverige befäste neutraliteten och med den som bas förvandlades till världssamvetet som kunde spela en betydligt större utrikespolitisk roll än vad landets storlek motiverade? Och hur gick det till när Sverige övergav den rollen och anpassade sig till den plats som var avsatt för en liten nation utan större egna utrikespolitiska ambitioner?
Neutralitetens tid är en personlig utrikespolitisk resa under ett halvt århundrade där den svenska utrikespolitiken vävs samman med de dramatiska internationella skeendena under den perioden. I boken är också flertalet svenska utrikesministrar intervjuade och ger sin syn på den egna tiden på ministerposten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137134345
Titel
Neutralitetens tid : svensk utrikespolitik från världssamvete till medgörlig lagspelare
Författare
Britt-Marie Mattsson
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2010
Omfång
423 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 219 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
595 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Svensk utrikespolitik – från världssamvete till medgörlig lagspelare

Hur har den svenska utrikespolitiken förändrats sedan neutraliteten och alliansfriheten befästes för över sextio år sedan? Med lika stor hetta som neutraliteten under årtionden försvarades, med lika stor lätthet övergavs den när Sverige ansökte om att bli medlem i EU. Den linje som så länge legat fast ansågs inte längre relevant.Men Sveriges övergivna neutralitet – som sammanföll med Berlinmurens fall, Sovjetunionens kollaps och EU-inträdet – innebar inte att andra länder och maktblock gav upp sina ansträngningar att ta kommandot i världspolitiken. Kampen om dominans och inflytande fortsätter men med Sverige som iakttagare och lojal EU-medlem istället för som tidigare problemformulerare och aktör.Hur gick det till när Sverige befäste neutraliteten och med den som bas förvandlades till världssamvetet som kunde spela en betydligt större utrikespolitisk roll än vad landets storlek motiverade? Och hur gick det till när Sverige övergav den rollen och anpassade sig till den plats som var avsatt för en liten nation utan större egna utrikespolitiska ambitioner?Neutralitetens tid är en personlig utrikespolitisk resa under ett halvt århundrade där den svenska utrikespolitiken vävs samman med de dramatiska internationella skeendena under den perioden. I boken är också flertalet svenska utrikesministrar intervjuade och ger sin syn på den egna tiden på ministerposten.
"... en alldeles ovanligt meningsfull bok."GT"Mattsson har levt ett alldeles fantastiskt liv som utrikesjournalist och sina upplevelser förmedlar hon på ett sätt som gör läsningen till en stor behållning. Mer initierat och välskrivet än så här blir det inte."Nya Kristinehamns Posten"...spännande och skrämmande ... Mattsson har mycket att berätta." VLT