Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Estetik och omvårdnad

Estetik och omvårdnad

Häftad bok Studentlitteratur AB. 2 uppl. 2003. 183 sidor.

Mycket gott skick. Visst slitage på pärmarna. Inlagan i nära nyskick.
I de fristående kapitlen belyses forskning som visar dansens, musikens, bildens och litteraturens betydelse för människors psykiska och fysiska hälsa samt inte minst som dialogskapare i vårdsituationer. Vidare diskuteras vad en estetisk närande vårdmiljö innebär för patienten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144029139
Titel
Estetik och omvårdnad
Författare
Britt-Maj Wikström
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2003
Omfång
183 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
275 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I de fristående kapitlen belyses forskning som visar dansens, musikens, bildens och litteraturens betydelse för människors psykiska och fysiska hälsa samt inte minst som dialogskapare i vårdsituationer. Vidare diskuteras vad en estetisk närande vårdmiljö innebär för patienten. Läsaren kommer också att finna ett rikt utbud av referenser för att beredas möjlighet till fördjupade kunskaper inom de olika estetiska/konstkulturella uttrycksformerna.
En viktig utgångspunkt i boken är en rad svenska forskningsrön från senare år, vilka entydigt visar samband mellan aktivt deltagande i det konstkulturella livet och god hälsa. Konstkulturens betydelse för folkhälsan belyses, och författaren redogör för hur konstbilder och museer kan användas som pedagogiska redskap då empati, mellanmänskliga relationer, god omvårdnad samt åldrandeprocessen studeras.
Boken vänder sig till studerande inom olika vårdutbildningar och till yrkesverksamma inom vård och hemtjänst. Boken riktar sig inte minst till dem som arbetar inom hälso- och sjukvården men också till alla som på olika sätt är intresserade av sambandet mellan hälsa och konstkultur såsom bio- och teaterbesök, bokläsning och musik.
Andra upplagan