Smakens fysiologi : den klassiska introduktionen till gastronomien
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1985.
Gott skick. Sliten och fin vintage upplaga ----------Blekt rygg. Fläckat boksnitt, gulnad inlaga..............// Den gastronomiska litteraturens stora, klassiska verk och innehåller en samling spirituella berättelser, betraktelser och anekdoter av finaste franska märke om bordets fröjder, om mat och dryck. Författaren Anthelme Brillat-Savarin 1755-1826, var en framstående jurist och politiker som under skräckväldet tvingades lämna landet. Han skaffade sig betydande kunskaper också i fysik, kemi och medicin, behärskade flera språk och var väl bevarad i den franska litteraturen. Dessutom var han en uppskattad sällskapsmänniska, inbiten ungkarl och en god pianist. Mest känd är han ändå som finsmakare av Guds nåde. Redan tidigt började han föra förälskade anteckningar om kokkonst och kulinariska njutningar och ger i sin bok, som första gången utkom 1826, också naturvetenskapliga, psykologiska och sociala aspekter på sitt ämne.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9146150463
- Titel
- Smakens fysiologi : [den klassiska introduktionen till gastronomien]
- Författare
- Brillat-Savarin, Jean Anthelme - Ruhe, Algot
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska