Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Smakens fysiologi : den klassiska introduktionen till gastronomien

Smakens fysiologi : den klassiska introduktionen till gastronomien

Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1985.

Gott skick. Sliten och fin vintage upplaga ----------Blekt rygg. Fläckat boksnitt, gulnad inlaga..............// Den gastronomiska litteraturens stora, klassiska verk och innehåller en samling spirituella berättelser, betraktelser och anekdoter av finaste franska märke om bordets fröjder, om mat och dryck. Författaren Anthelme Brillat-Savarin 1755-1826, var en framstående jurist och politiker som under skräckväldet tvingades lämna landet. Han skaffade sig betydande kunskaper också i fysik, kemi och medicin, behärskade flera språk och var väl bevarad i den franska litteraturen. Dessutom var han en uppskattad sällskapsmänniska, inbiten ungkarl och en god pianist. Mest känd är han ändå som finsmakare av Guds nåde. Redan tidigt började han föra förälskade anteckningar om kokkonst och kulinariska njutningar och ger i sin bok, som första gången utkom 1826, också naturvetenskapliga, psykologiska och sociala aspekter på sitt ämne.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146150463
Titel
Smakens fysiologi : [den klassiska introduktionen till gastronomien]
Författare
Brillat-Savarin, Jean Anthelme - Ruhe, Algot
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1985
Språk
Svenska