Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lillelord

Lillelord

Inbunden bok.

Gott skick. Atlantis 1980. 334 sidor. Översättning av Torsten Bohr. Dekorerat förlagsband. Små bruksspår.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9174861174
Titel
Lillelord
Författare
Johan Borgen
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
1980
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 217 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
597 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lillelord är den begåvade gossen, sin mors ögonsten och tröst. Han heter Wilfred Sagen och tillhör en förnäm Krisianiafamilj. Han vet precis hur han skall bete sig på familjemiddagarna, han är uppfostrad att behaga.
Men något i honom driver honom till utflykter från detta välordnade, till de farliga fattigkvarteren. Då blir han den suveräne ledaren för pojkgängen, han som aldrig behöver bli misstänkt när brotten upptäcks.
Han spelar ett spel och vet att han behärskar spelet. Han genomskådar de vuxnas lögner och förställning. Men samtidigt längtar han efter det äkta, ärliga det som han funnit hos fiskarkvinnan på landet. Spänningen inom honom blir för svårhanterlig. Han måste dra sig undan, han känner sig som i ett glasägg, ett sådant som fadern höll i handen när han dog, han blir stum. Första världskriget hotar och framtiden hotar familjen Sagen.
Översättning: Torsten Bohr.

Johan Borgen som tidigare har gjort sig känd i sitt hemland, har med Lillelord tagit ett avgörande steg mot vidare berömmelse. Här visar han sig som mer än författare som en driven psykolog, som steg för steg, omärkligt men ändå påtagligt både avslöjar och förklarar en av dessa individer som lyckas dölja sitt liv genom att låtsas uppenbara det, som smälter in i sin omgivning och därför lyckas skilja sig från den.
En sådan gestalt kan ej sättas i samband med begreppet "happy end", och Lillelord blir inte heller en angenäm förströelseläsning utan en psykologisk thriller med tragisk upplösning.

Signaturen Jac om första svenska utgåvan 1956