Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
ETT SISTA ANDETAG

ETT SISTA ANDETAG

Inbunden bok Minotaur. Sv. orig. uppl. 2005. 486 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9189380916
Titel
Ett sista andetag
Författare
Stephen Booth
Förlag
Minotaur
Utgivningsår
2005
Omfång
486 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Dunkla grottlabyrinter, underjordiska floder och legender om ondskefulla sagoväsen utgör en stor turistattraktion för Peak District. Men den här sommaren sprider sig mörkret även ovan jord. Och alla demoner är inte fantasifigurer. 
 När Rebecca Low hittas knivstucken till döds i sitt eget kök misstänker polisen genast att det är hennes exmake Mansell Quinn som är den skyldige. Han har nyligen blivit villkorligt frigiven efter fjorton år i fängelse, dömd för mordet på sin älskarinna Carol Proctor. Nu har han försvunnit spårlöst utan att meddela sig till sin övervakare. 
 Ärendet hamnar hos Ben Cooper och Diane Fry, som än en gång måste lägga sina personliga meningsskiljaktigheter åt sidan för att kunna hitta en mördare som uppenbarligen leker katt och råtta med polisen. Enda sättet att lösa fallet tycks vara att gå tillbaka till den där dagen för fjorton år sedan och snart inser de att det finns en rad oklarheter kring vad som egentligen hände. Varför vägrade Quinns bästa vänner att ge honom sitt stöd? Och varför erkände han först brottet men ändrade sig sedan? Försökte han kanske skydda någon annan? 
  Ben Cooper blir alltmer osäker på om Quinn verkligen var skyldig till mordet. Samtidigt inser han vilken fara han befinner sig i om han har fel. Det var nämligen hans egen far Joe Cooper som låg bakom gripandet och om Quinn är ute efter hämnd finns Bens namn förmodligen överst på listan över nya tänkbara offer!
 Ett sista andetag är femte delen i serien med de två poliskollegerna Ben Cooper och Diane Fry. Återigen lyckas Stephen Booth förena starka personporträtt med en trovärdig och spännande intrig. Och som alltid spelar Peak Districts karga natur en väsentlig roll i handlingen – den här gången kanske mer än någonsin tidigare.

Stephen Booth föddes 1952 i Lancashire i England, men lever sedan många år tillsammans med sin fru och sina husdjur på en gård i Nottinghamshire. Han upptäckte tidigt att han ville ägna sig åt skrivande i någon form och under 25 år var han verksam som journalist inom ett antal olika områden, bl.a. som kriminalreporter. Debutromanen Svarta hunden belönades med Barry Award för bästa engelska kriminalroman 2000 och uppföljaren Jungfrudansen har blivit nominerad till en Gold Dagger.