Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Blindspel

Blindspel

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Minotaur 2004, , inb

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789189380578
Titel
Blindspel
Författare
Stephen Booth
Förlag
Minotaur
Utgivningsår
2004
Omfång
512 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Howard och Sarah Renshaw är fulla av förväntan där de står på perrongen för att möta sin 19-åriga dotter Emma. Hon studerar konstvetenskap i Birmingham och under terminerna delar hon lägenhet med tre andra ungdomar, men är nu på väg hem för att tillbringa skollovet hos föräldrarna. När Emma inte kliver av tåget blir de inte särskilt oroade utan förmodar att hon bara blivit lite fördröjd och tagit en senare avgång. Men hon kommer inte med nästa tåg heller och inte med nästa 
 Två år senare finns fortfarande inga spår av Emma, men hennes föräldrar är helt säkra på att hon finns därute någonstans. Hennes rum står orört och i garderoberna väntar födelsedagspresenter och julklappar – allt är förberett för den dag hon kliver in genom dörren igen. Inte ens när hennes blodstänkta mobiltelefon återfinns i en skogsdunge vill man inse att något fruktansvärt kan ha hänt dottern. 
 När Mark Granger, en av pojkarna som delat våning med Emma, hittas brutalt ihjälslagen ute på Dark Peaks mörka hedar, börjar polisen åter att intressera sig för hennes fall. Kan de två händelserna ha något gemensamt? Kände Mark kanske till någonting om Emmas försvinnande och var det därför han måste tystas? 
 Kriminalinspektör Diane Fry och hennes kollega Ben Cooper anar att svaren på alla frågor måste sökas i den lilla byn Wiltherns, där både Emma och Mark växt upp. Men att komma byborna in på livet visar sig vara en näst intill omöjlig uppgift. Sedan århundraden tillbaka är de vana vid att sköta sig själva utan någon inblandning av utomstående, allra minst av polisen.
 För Diane Fry blir det en extra besvärlig uppgift eftersom hon samtidigt försöker ta reda på vad som hänt hennes syster Angela som gav sig iväg hemifrån när Diane var tonåring och som hon inte sett sedan dess. Fallet med den försvunna Emma väcker minnen och river upp sår som hon trodde var läkta sedan lång tid tillbaka. 
 Ju mer man gräver i historien desto tydligare blir det att det förflutna kastar sina mörka skuggor, inte bara över tillvaron i den lilla byn, utan även över Diane Frys och Ben Coopers privata liv. 
 Blindspel är Stephen Booths fjärde kriminalroman med de bägge poliserna Diane Fry och Ben Cooper. Än en gång visar han här prov på sin säregna förmåga att fånga läsaren med ett rikt persongalleri och en stark historia. Naturen och miljön spelar som vanligt en betydande roll och man nästan kan känna den kyliga vinden och de mustiga dofterna från Dark Peaks mörka hedar stiga upp från boksidorna. 

Stephen Booth föddes 1952 i Lancashire i England, men lever sedan många år tillsammans med sin fru och sina husdjur på en gård i Nottinghamshire. Han upptäckte tidigt att han ville ägna sig åt skrivande i någon form och under 25 år var han verksam som journalist inom ett antal olika områden, bl.a. som kriminalreporter. Debutromanen Svarta hunden belönades med Barry Award för bästa engelska kriminalroman 2000 och uppföljaren Jungfrudansen har blivit nominerad till en Gold Dagger.