Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Våldets psykologi

Våldets psykologi

Inbunden bok Bokförlaget Prisma. 1 uppl. 2002. 204 sidor.

Nära nyskick. Inbunden kartonnage. Några enstaka sidor har meningar med understrykningar med blyertspenna, inget som stör och går att sudda ut om man så skulle vilja. Våldets psykologi utgör ett viktigt bidrag till vår förståelse för våldets bakgrund i våldsverkarens barndomsupplevelser och livshistoria, utan att för den skull befria individen från ansvar för sina handlingar. Boken visar på en hoppfull inställning till det arbete som bedrivs idag, men utan att skapa orealistiska förväntningar på vad som är möjligt att åstadkomma. Oavsett vilken teoretisk uppfattning man har eller vilken metod man anser vara den bästa, är författarnas samlade erfarenhet av att arbeta med våldsproblematik intressant och lärorik. Det finns inga lätta och snabba lösningar. Det finns inte heller några slutliga lösningar. Problematiken är sammansatt och mångbottnad, men ändå måste vi tro på att människor är möjliga att förändra, även människor som i medierna ofta beskrivs som "odjur". Metoderna att behandla våldsbenägna personer, måste med nödvändighet vara flera och olika. Våldets psykologi beskriver hur ett psykodynamiskt arbetssätt kan tillämpas.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151840197
Titel
Våldets psykologi
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2002
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
386 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De senaste decennierna har ungdomsvåldet och det grova våldet ökat markant. Vad beror detta på? Hur tänker och fungerar en våldsam person, en pedofil, en psykiskt sjuk människa? Går det verkligen att behandla dem? Hur går en sådan terapi i så fall till? I denna angelägna bok beskriver några av landets främsta psykoterapeutiska experter sina erfarenheter av att arbeta med människor dömda för våldsbrott. De har alla lång erfarenhet av psykoterapi bland landets farligaste våldsbrottslingar i fängelser, på institutioner och i den öppna vården. Nästan utan undantag har dessa våldsverkare själva blivit kränkta, misshandlade och t o m sexuellt utnyttjade som barn. Våldets psykologi är en brännande aktuell bok, som förklarar hur en kränkt persons aggressioner kan explodera i våld utan att förövaren har en tanke på att han skadar offret. Men boken visar också hur man kan bryta denna onda cirkel där offer blir nya förövare som i sin tur våldför sig på sina barn vilka i sin tur också blir förövare. Här beskrivs dessutom vad terapin går ut på och hur den genomförs. Idag finns ingen annan bok som psykologiskt beskriver hur dessa våldsspiraler uppstår och utvecklas och som visar på vägar att komma ur dessa. Det finns förvisso inga enkla framgångsrecept. Vad det handlar om är ett enträget och envist arbete av klienten och terapeuten, men också personerna i nätverket kring våldsverkaren bör vara informerade och var och en på sitt sätt bidra till att bryta våldspiralen och skapa en positiv utveckling. Denna titel har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.