Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vilda bär

Vilda bär

Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2007. 96 sidor.

Nyskick. FörlagsNy Bok.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127357211
Titel
Vilda bär
Författare
Bo Nylén
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2007
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
125 x 162 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
146 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vilka bär passar bra att göra sylt och saft av och vilka är godast att äta direkt i naturen? Vad har bären använts till medicinskt och vad innehåller de för nyttoämnen? Var och när i landet växer de och finns det förväxlingsrisker med giftiga bär? Hallon och blåbär passar utmärkt till sylt. Svarta vinbär ger god gelé och bladen kan också användas till te. Hjortron och åkerbär kan ge fin smak åt till exempel likör och nypon kan jäsas till vin. Förr lär slånbär ha använts som skydd mot onda, övernaturliga makter. Odon har tidigare haft rykte om sig att vara något giftiga och bland annat kunna ge upphov till huvudvärk, yrsel och ökad sexualdrift. Nypon plockades i stor skala under andra världskriget för att klara bristen på livsmedel. Tranbär är extra rika på c-vitamin och medfördes därför på långfärder till sjöss för att slippa skörbjugg. De har också använts mot hög feber, mask och förkylningar. Dessutom lär silversaker kunna kokas blanka i tranbärsvatten!