-
Italia! : guide till det bästa av det godaste
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438809
- Titel
- Italia! : guide till det bästa av det godaste
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 234 x 296 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagström presenterar de allra bästa italienska specialiteterna, vad som karakteriserar dem och vem som tillverkar dem. Visste du till exempel att det är stor skillnad på en parmesanost gjord på mjölk från kor på sommarbete och en parmesan som gjorts på mjölk från kossor som står i stall?
Boken är späckad med historisk kunskap och anekdoter som får oss att förstå varför det italienska köket blivit så älskat över hela världen. Läs om vilket inflytande Slow Food-rörelsen haft för småskaliga och traditionella producenter och lär känna fenomenet och mattemplet Eataly. Dessutom tips på avstickare från allfarvägarna som leder dig till garanterat unika matupplevelser!
Ica Bokförlag 1 9789153438809 -
Buonissimo! : italienska kök och smultronstäl...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435297
- Titel
- Buonissimo! : italienska kök och smultronställen
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 252 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 855 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter
I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, den klassiska brödsalladen som vi förknippar med italiensk matglädje. I Italien finns inget enhetligt nationellt kök. I stället handlar det om flera olika kök och ett unikt utbud av lokala råvaror.
Få känner Italien och dess matkultur som Bo Hagström. Hans italienska resa började redan för fyrtio år sedan, och under åtta år har vi bänkat oss framför teven för att se honom åka runt på den italienska landsbygden, lyfta på grytlocken, sniffa och smaka och förtjust dela ut betyget: Buonissimo! Jättegott! I boken Buonissimo! tar han oss med till landet där folket är lyckliga över sin jord och sitt bröd. Han lagar sina favoriträtter - däribland läckra pastarätter, en krämig risotto och den varma dipsåsen bagna cauda - och förklarar hur kärleken till det enkla och genuina köket faktiskt har förändrat världens matvanor.
"Mina matminnen från Italien är inte bara minnen av smaker och dofter från fantastiska kök. Det är lika mycket minnen av platser, människor och kärlek. Min bok är både en guide och en kokbok, för platserna och maten hänger intimt samman i Italien. För att du ska få samma stora matupplevelser som jag har i Italien får du därför inte bara recepten utan också mina smultronställen där du hittar den goda maten."
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153435297 -
Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelh...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153433910 -
Italienska desserter
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 93 sidor.
Mycket gott skick. Gallrad biblioteksbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431862
- Titel
- Italienska desserter
- Författare
- Bo Hagström - Robert Maglia
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 549 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italienska desserter - som smeker smaklökarna och
fyller sinnet med solmogna dofter.
Syndigt gott! Kaloribomberna efter maten väcker ofta dubbla känslor. Men det finns en väg till ångestfri och sinnlig njutning: La dolce vita italiana! Italienarna har en avslappnad inställning till efterrätter. Ofta är det stundens ingivelse som får styra; säsongens frukt och bär, en perfekt mogen ost eller ett läckert bakverk hos den lokala bagaren.
Som värd behöver man faktiskt inte bekymra sig så mycket om desserten för ofta ordnar gästerna den. I varje fall på landsbygden är det vanligt att man tar med sig en dessert när man är bortbjuden, ungefär som vi tar med oss en flaska vin. Det är en älskvärd tradition, som alltid blir mycket uppskattad. Men trots den lättsamma attityden presterar italienarna ofta efterrätter som är svårslagna.
Boken bjuder på de läckraste desserterna från Italien i urval av Bo Hagström och Robert Maglia. Robert Maglia står för recept och tillagning och Bo Hagström för text och anekdoter.
Bo Hagström känd från Tv-programmet Solens Mat och böckerna Solens Mat, Solens Smak och Solens Öar. Robert Maglia med bakgrund från Italien och italiensk mat som specialitet. Robert har 2 gånger varit finalist i tävlingen Bocuse D´or i den svenska uttagningen
Ica Bokförlag 1 9789153431862
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn