Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Aldrig ett scoop

Aldrig ett scoop

Carlssons bokförlag 2007 inbunden med skyddsomslag författarens namnteckning nyskick 220 sid.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173310642
Titel
Aldrig ett scoop : bildningsresa genom ett halvt sekel
Författare
Bo Bjelvenstam
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2007
Omfång
220 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
478 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bo Bjelfvenstam, legendarisk dokumentärfilmare och resenär, berättar här om sina resor och sitt arbete mellan 1939 och 2006.

Bo Bjelfvenstam var med från televisionens början. Förstsom frilansare och från 1960 som fast anställd dokumentärfilmproducent. Hans huvudsakliga verksamhetsområde var tredje världen, han filmade i Afrika, Sydamerika, Latinamerika, Mellanöstern, Sydostasien...

Ofta reste han ensam, ibland med fotografer. Han dokumenterade kontinenter iuppror och kaos och såg nationer födas och förödas. Han lade ofta ner mycket tid på research för att upptäcka och kunna filma vad han själv kallade
händelser som behöver tid för att bli synliga.

Bjelfvenstams dokumentärer blev djupare än reportage, bredare än scoop. Hans filmer hade alltid ett politiskt engagerat mål: att synliggöra orättvisor, förtryck och oförrätter. Han tog sig tidigt an en livsuppgift som bjöd på
många besvikelser; det var sällan hans förhoppningar om en bättre värld förverkligades. Vietnamkrigets slut såg ut som ett hoppfullt steg.
Bjelfvenstam reste dit och gjorde två filmer om efterverkningarna, vilka hör till de få i hans produktion där undran och desperation överskuggar vreden.
Aldrig ett scoop är en färd genom tiden och geografin. Den bjuder på underhållande inblickar i dokumentärfilmandets villkor och vedermödor, men bygger framförallt på insikter och erfarenheter som formats i filmarbetets pauser och periferi.