Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Bär ditt barn som den sista droppen vatten

Bär ditt barn som den sista droppen vatten

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2004. 310 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Lätt gulnat boksnitt och några minimala hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i presentskick. Författarens karakteristiska dedikation på titelbladet. Helt nära kusten vid Haväng ligger ungdomshemmet Lövlunden. Föreståndaren Axel Molin har tidigare arbetat som kurator på fängelset och mött dråpare, tjuvar, våldsmän och lyssnat till deras historier. Sedan några år tar han emot femton ungdomar som har farit illa i livet och saknar ett hem. De får här skolundervisning och dessutom praktik hos bönder och företagare i trakten. Friheten är förhållandevis stor och ungdomarna känner ansvar. Här finns Fabian, en tystlåten sextonåring, mycket begåvad, som reparerar bilar i verkstaden. Matilda var fem år då hennes far förgrep sig på henne, nu är hon knappt femton. Hon hjälper husmor i köket och sköter hästar på en gård i närheten. Axel Molin har arbetat hårt och målmedvetet för att övertyga berörda myndigheter om sitt projekt. Men den dag Fabian och Matilda omkommer i en olycka med en stulen bil och bilens ägare, en respekterad bonde i trakten, hittas knivmördad, förändras allt. Med ett starkt patos skildrar Björn Ranelid några människor i en liten by på Österlen. Som en röd tråd genom berättelsen går omsorgen om de utsatta barnen, de barn som är dömda på förhand, och han vädjar till oss som föräldrar och vuxna att ta vårt ansvar. Bär ditt barn som den sista droppen vatten är en rik och skakande roman som går rätt in i debatten om det samhälle vi lever i. "Det är mästerligt, bitvis rejält omtumlande. Kanske är det i en mening Ranelids bästa roman någonsin." (Dagens Nyheter). Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100104469
Titel
Bär ditt barn som den sista droppen vatten
Författare
Björn Ranelid
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2004
Omfång
310 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 231 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
658 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Vi går långt för att se mirakler och förstår inte att vi bär dem inom ossHelt nära kusten vid Haväng ligger ungdomshemmet Lövlunden. Föreståndaren Axel Molin har tidigare arbetat som kurator på fängelset och mött dråpare, tjuvar, våldsmän och lyssnat till deras historier. Sedan några år tar han emot femton ungdomar som har farit illa i livet och saknar ett hem. De får här skolundervisning och dessutom praktik hos bönder och företagare i trakten. Friheten är förhållandevis stor och ungdomarna känner ansvar.
 Här finns Matilda som var fem år då hennes far förgrep sig på henne. Fyra månader efter det att de sociala myndigheterna tagit hand om henne hittades den alkoholiserade modern död hemma hos en narkoman. Nu är Matilda nästan femton år och hon hjälper husmor i köket och sköter hästar på en gård i närheten. Fabian är en spenslig, tystlåten, mycket begåvad sextonåring. Han talar aldrig om sin uppväxt i utkanten av Stockholm. Hans stora intresse är motorcyklar och bilar och han arbetar med reparationer i bilverkstaden. Bill Larsen kommer från en trasig familj. Han har levt laglydigt några år och stortrivs här där han får hjälpa till i köket på gästgiveriet i trakten. Här finns också Saskia, egensinnig, aggressiv och förälskad i Fabian och Johanna, som skriver dagbok och städar hos en bonde, vars gård gått i arv i generationer och som har mycket att berätta.
 Axel Molin har arbetat hårt och målmedvetet för att övertyga berörda myndigheter om sitt projekt. Men den dag Fabian och Matilda omkommer i en olycka med en stulen bil och bilens ägare, den mest respekterade bonden i trakten, hittas knivmördad, förändras allt. Med ett starkt patos skildrar Björn Ranelid några människor i en liten by på Österlen. Som en röd tråd genom berättelsen går omsorgen om de utsatta barnen, de barn som är dömda på förhand, och han vädjar till oss som föräldrar och vuxna att ta vårt ansvar. Bär ditt barn som den sista droppen vatten är en rik och skakande roman som går rätt in i debatten om det samhälle vi lever i.