Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Babels torn i Bojtikken

Babels torn i Bojtikken

Inbunden bok Ersatz. Andra tryckningen uppl. 2011. 350 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Har tillhört bibliotek. Stämpel på titelsidan och bak i boken, klistermärke på bakre omslag.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186437466
Titel
Babels torn i Bojtikken
Författare
Björn Löfström
Förlag
Ersatz
Utgivningsår
2011
Omfång
350 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 38 mm
Vikt
708 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Man måste försöka sätta ett avtryck i världen, sträva mot Det högre. Delikatessfabrikör Lövgren leder Bojtikkens kommunistiska Arbetare­kommun, där man diskuterar imperialismens ränker och äter vaniljdrömmar från borgarbagar Wallners lutande konditori. Vårhelgen 1960 slår kusin Sture Lapplandsrekord i myggjagaråkning efter postbuss och Paulina Påfågel kommer i tidningen. Vad allt kan inte hända på ett dygn när man bara är nio år och just har byggt världens högsta koja? »Babels torn i Bojtikken« är Björn Löfströms debutroman. KRITIKERRÖSTER »... de storvulna skrönorna i Mikael Niemis roman har ingen motsvarighet hos Löfström. Det är jag tacksam för i mina ögon går det viss mekanik i Niemis hyperboler. Björn Löfström nöjer sig med att lätt karikera sina bybor. Han får mig oftare att dra på munnen än Niemi. I genren självbiografisk uppväxtskildring från glesbygd är hans roman en glad överraskning... Ja, det är här är sannerligen en vårhelgdag att sent glömma. Det gäller även för Löfströms läsare, vilka förhoppingsvis kommer att bli många, bara djungeltelegrafen kommer i gång.« - Nils Schwartz, EXP »Löfströms roman överskrider världen och tiden den skildrar, utan att överge de människor och drömmar som levde där och då." - Ragnar Strömberg, Aftonbladet