Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Matlexikonet

Matlexikonet

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2007. 264 sidor.

Gott skick. sliten rygg

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137129679
Titel
Matlexikonet
Författare
Hemberg, Birgit
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2007
Omfång
264 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
197 x 253 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
988 g
Språk
Svenska
Baksidestext
4 800 uppslagsord över allt som hör mat och kokkonst tillVet du vad amuse bouche, quinoa, breiflabb, chipotle, barista och halva är? Var ordet barbecue har sitt ursprung? Känner du till Charles Emil Hagdahl? Paul Bocuse? Cajsa Warg? Erik Bullen Berglund? Letar du efter recept på blinier? Kalmarlåda? Lemon curd? Biff Greta? Gazpacho? Vad består egentligen garnityren à la florentine, à la bordelaise och à la grecque av? Vad betyder blondera, blanchera och lardera?Svaren på dessa frågor och många fler finns i Matlexikonet  -- en praktisk, innehållsrik och rolig bok om matkunskap och matbordets fröjder.Boken är illustrerad med teckningar av Eva-Jo Hancock.Birgit Hemberg var under många år redaktionschef på tidningen Allt om Mat och dessförinnan matjournalist på Dagens Nyheter. Hon har fått flera fina utmärkelser inom det gastronomiska området och lovord för utomordentliga insatser i främjandet av svensk matkultur. Hon har också medverkat i en rad kokböcker.