Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
DET KÄNDES LUGNT NÄR MINA KÄNSLOR DOG

DET KÄNDES LUGNT NÄR MINA KÄNSLOR DOG

Häftad bok Kartago. 1 uppl. 2016. 157 sidor.

Nyskick. DENNA BOK ÄR FÖRLAGSNY! Om feminism, unga kvinnor, mänskliga relationer... Sann självbiografisk seriesamling av bilder och berättelser, provocerande och poetiskt i en feministisk samhällskritik. Debut i bokform för denna debattör, konstnär och serietecknare. Rikt illustrerad. Häftad. 4:o. 260x195x15 mm. 590 g. [9308] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex handb* för handbok, handböcker, handbook(s) etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175151564
Titel
Det kändes lugnt när mina känslor dog
Författare
Bim Eriksson
Förlag
Kartago Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
157 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
196 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
 Den politiske debattören, konstnären och serietecknaren Bim Eriksson, debuterar här i bokform, med bilder och serier som inte liknar något annat. Hon tar den tecknade serien till en ny dimension, som är på samma gång provocerande och poetisk. Det kändes lugnt när mina känslor dog är en självbiografisk seriesamling av bilder och berättelser. Som en blandning av kladdig make up och feministisk samhällskritik. Det är absurt och humoristiskt med psykologiska övertoner, där huvudpersonen till slut räddas av "Existensens heliga moder".

Boken formar sig till ett experiment, som gestaltas både på det personliga, sociala och politiska planet. Huvudpersonen tar selfies för att se om det sorgsna också syns på utsidan, och blir vän med en häst, samtidigt som begravningen av en hamster blir livsavgörande. Oväntade dialoger, obegripliga separationer och förödande förhållanden, skrik och rop på hjälp.

Bim Eriksson beskriver själv: "Jag minns inte riktigt när mina känslor dog. Om det var på hösten när du bytte stad utan att tala om det för mig och sen ljög eller om det var i samband med att hamstern dog. Kanske var det när du var ett rövhål och sa att vi inte kunde ses mer för att jag skulle bli så himla kär i dig eller var det när du trodde att chokladresterna i min säng i själva verket var bajs?"
Ytterligare författare: Eriksson, Bim
Ytterligare illustratörer: Eriksson, Bim