Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Militärflygets historia
Militärflygets historia Militärflygets historia

Militärflygets historia

Inbunden bok Historiska Media. 1 uppl. 2004. 192 sidor.

Nyskick. Oläst

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9185057622
Titel
Militärflygets historia
Författare
Bill Gunston
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2004
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
1076 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"illustrationer och bildmaterial är av absolut högsta klass. Ska man ha en enda bok om militärt flyg så är det absolut denna."
Blekinge Läns Tidning

"Militärflygets historia" skildrar hur de militära luftfarkosterna utvecklats från enkla ballonger till våra dagars obemannade jaktplan. Med stor sakkunskap behandlar Bill Gunston världens främsta flygstridskrafter och taktikens utveckling. Han beskriver en lång rad banbrytande flygkonstruktioner från historisk tid till våra dagar och vad som kan förväntas i framtiden.

Författaren skildrar hur beväpnade flygstyrkor har bidragit till att lösa såväl globala som lokala konflikter, men också hur flygplan kunnat medverka i humanitära insatser vid konflikthärdar som 1950-talets Berlin och 1990-talets Bosnien.

Texterna åtföljs av mer än 200 bilder i färg och svartvitt. Här finns även en mängd tredimensionella detaljillustrationer av olika flygplansmodeller och deras tekniska data. Bokens utförliga information gör den till ett idealiskt referensverk för alla med ett flyghistoriskt intresse.

Bill Gunston, född 1927, har som pilot i RAF på 1940-talet flugit 93 olika flygplanstyper. Sedan början på 1950-talet har han varit teknikredaktör på först "Flight", senare "Science Journal". Han har skrivit 345 böcker och tusentals tidskriftsartiklar och andra inlägg. Sedan 1969 ingår han i redaktionen för "Jane 's All the World's Aircraft" och var till 1996 medansvarig för "Flight Show Daity" vid flygutställningen i Farnborough. Idag är han redaktör för "Jane's Aero-Engines". 1995 tilldelades han ett OBE - "Officer of the Order of the British Empire", en utmärkelse av hög rang.

Bokens översättare, Per Lennart Månsson, är f d plutonchef och stridsledare i luftvärnet, numera aktiv i frivilligförsvaret.