Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Vattenkriget - Ett svenskt äventyr i Afrika

Vattenkriget - Ett svenskt äventyr i Afrika

Inbunden bok Libris. 2003. Inbunden. Dekorerat kartonnage.

Nära nyskick. Det är den 10 februari 1982. Biståndsarbetaren och missionären Leif Zetterlund kör lastbil på en av de svårframkomliga vägarna i södra Sudan. Det är torrtid, dammet ryker och vad Leif inte märker är att en liten konvoj av landrovers försöker köra om. Men bilarna hamnar i terrängen, och trots upprepade ansatser tvingas de avbryta omkörningen. Tio minuter senare, vid en vattenpump, blir Leif anklagad för mordförsök på en av Sudans ministrar. Det är upptakten till ett drama där Leif Zetterlund blir en bricka i ett intrikat maktspel. "Vattenkriget" är en thriller, men också berättelsen om en svensk u-landsarbetare som går egna vägar. Leif Zetterlund, född i Stockholm 1952, leder i dag ett eget hjälparbete med fem hundra anställda, nästan alla afrikaner. Dessutom ger "Vattenkriget" inblickar i ett land som för de flesta svenskar är okänt: Sudan. Till ytan det största landet i Afrika men plågat av ett långvarigt inbördeskrig, och brist på mat och vatten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9171956530
Titel
Vattenkriget
Författare
Berthil Åkerlund
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2003
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 206 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
445 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är den 10 februari 1982. Biståndsarbetaren och missionären Leif Zetterlund kör lastbil på en av de svårframkomliga vägarna i södra Sudan. Det är torrtid, dammet ryker och vad Leif inte märker är att en liten konvoj av landrovers försöker köra om. Men bilarna hamnar i terrängen, och trots upprepade ansatser tvingas de avbryta omkörningen. Tio minuter senare, vid en vattenpump, blir Leif anklagad för mordförsök på en av Sudans ministrar. Det är upptakten till ett drama där Leif Zetterlund blir en bricka i ett intrikat maktspel "Vattenkriget" är en thriller, men också berättelsen om en svensk u-landsarbetare som går egna vägar. Leif Zetterlund, född i Stockholm 1952, leder i dag ett eget hjälparbete med fem hundra anställda, nästan alla afrikaner. Dessutom ger "Vattenkriget" inblickar i ett land som för de flesta svenskar är okänt: Sudan. Till ytan det största landet i Afrika men plågat av ett långvarigt inbördeskrig, och brist på mat och vatten.