Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ansiktets ängel och den stora människan

Ansiktets ängel och den stora människan

2001-04 Upplaga: 1 Natur och Kultur Vikt: 170 gram Bandtyp: Häftad ISBN 10: 9127081818 ISBN: 9789127081819 Denna bok är en sammanfattning kring ett tema som tas upp i Lars Bergquists biografi Swedenborgs hemlighet. "Den stora människan" är Swedenborgs föreställning om människokroppen som en återspegling av Gud, samtidigt som kunskapen om människokroppen återspeglas i himmelska förhållanden. Under Swedenborgs tid var "människan alltings mått" ? människokroppen sågs som en organism vars sinnrikhet inte kunde överträffas. I kroppens organ och dess olika funktioner återfinns mekanikens alla lagar, liksom fysikens och kemins vetande. Den mänskliga anatomin var också ett symboliskt språk om Guds kärlek och människans uppgift. Gud uppfattas som den största av alla människor. Swedenborg gör en syntes mellan det filosofiska och vetenskapliga vetande som fanns i hans samtid och de drömda dialoger han för med sina himmelska samtalspartner. Swedenborg var hela tiden sysselsatt med att bygga broar mellan dessa verkligheter och hans tankegångar har haft aktualitet även i vår tid, bland annat har CG Jung tagit stort intryck av Swedenborgs idéer. Ansiktets ängel< tar upp komplicerade ? och fantasieggande ? föreställningar. Boken är för den skull inte svårläst, utan klar och koncentrerad i framställningen och har dessutom försetts med ett rikt illustrationsmaterial. -------------------------------------------------------------------------------- Lars Bergquist är tidigare yrkesdiplomat, bland annat har han varit ambassadör i Vatikanen. Han har utgivit en lång rad romaner, dagböcker och översättningar. Sedan 1980-talet har han varit specialintresserad av Emanuel Swedenborg och har publicerat kommentarer till Swedenborgs Drömbok, uppsatser om Swedenborg i Biblioteket i lusthuset (Natur och Kultur, 1996) samt den omfattande biografin Swedenborgs hemlighet (Natur och Kultur, 1999). NYSKICK.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127081818
Titel
Ansiktets ängel och den stora människan
Författare
Lars Bergquist
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Omfång
102 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
169 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna bok är en sammanfattning kring ett tema som tas upp i Lars Bergquists biografi Swedenborgs hemlighet. Den stora människan är Swedenborgs föreställning om människokroppen som en återspegling av Gud, samtidigt som kunskapen om människokroppen återspeglas i himmelska förhållanden. Under Swedenborgs tid var människan alltings mått människokroppen sågs som en organism vars sinnrikhet inte kunde överträffas. I kroppens organ och dess olika funktioner återfinns mekanikens alla lagar, liksom fysikens och kemins vetande. Den mänskliga anatomin var också ett symboliskt språk om Guds kärlek och människans uppgift. Gud uppfattas som den största av alla människor. Swedenborg gör en syntes mellan det filosofiska och vetenskapliga vetande som fanns i hans samtid och de drömda dialoger han för med sina himmelska samtalspartner. Swedenborg var hela tiden sysselsatt med att bygga broar mellan dessa verkligheter och hans tankegångar har haft aktualitet även i vår tid, bland annat har CG Jung tagit stort intryck av Swedenborgs idéer. Ansiktets ängel