-
Hirams bästa kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131811
- Titel
- Hirams bästa kokbok
- Författare
- Huldt, Märit
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få matskribenter har betytt så mycket för så många som Märit Huldt, eller Hiram som hon kallades. I 25 år bjöd hon Svenska Dagbladets läsare på sina enkla och roliga recept. Många har vuxit upp på Hirams svartvinbärssylt, änglapaj och fru Bråttoms räkris. Hiram var en trendsättare när det gällde matlagning. Hennes filosofi var att maten skulle vara lättlagad och hon påtalade tidigt vikten av råvaror med hög kvalitet.
I Hirams bästa kokbok har Milena Bergquist samlat ca 140 av matlegendens bästa recept och Anna Lind Lewin har varsamt förvaltat Hirams klassiska formgivning och karaktäristiska små illustrationer. Hiram var en föregångare på många sätt och hennes böcker är lika gångbara idag som då de skrevs. 2012 skulle Hiram ha fyllt 100 år.
Milena Bergquist är redaktör, journalist och författare och har arbetat som bitr. featurechef på SvD med bland annat ansvar för matsidorna.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131811 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178435166
- Titel
- Min skånska kokbok
- Författare
- Billing, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 270 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1146 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen skånsk mat? Är det gamla recept, nya tillagningsmetoder, innovationer inom jordbruket eller rätt och slätt den mat som tillagats på skånska råvaror? Var börjar ens de skånska smakerna och var upphör de danska och de tyska?
I Min skånska kokbok tar matskribenten och författaren Anna Billing ett personligt grepp om den skånska maten och anpassar traditionella recept till nutida middagsbord. Med hjälp av årstidernas skiftande utbud av skånska råvaror, gamla och nya kunskaper om tillagning och inspiration från grannländernas kök, fogar hon samman en brokig väv av den skånska maten igår, idag och kanske i morgon.
Här ingår förstås alla recept på läckra, skånska klassiker som knaprig ugnsstekt gås, frisk Brantevikssill, maffig äggakaka och värmande brännesnuda, men också nyare inslag i den skånska vardagsmaten som friterad falafel och syrade kåldolmar.
Vi firar dansk jul med anka i körsbärssås och födelsedag med pompa och arrakspudding; eleganta smörrebröd varvas med rejäla kavringar, skyddad spettekaka med beslöjade bondflickor, vildsvinsragù med polsk surkålsgryta. Vi följer i sillaprånglerskornas spår och stuvar ogräs från leråkern. Boken innehåller cirka 200 recept med underhållande faktatexter om råvaror, tillagning och historik.
Anna Billing är en skånsk matskribent och kokboksförfattare. Senaste boken Alla hönsen hemma och färska ägg i köket belönades med Måltidsakademiens pris Årets svenska Måltidslitteratur.
Bokförlaget Arena 9789178435166 -
Gustafva Björklunds kokbok för husmödrar
Inbunden bok. 12 uppl. 1885. 464 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade klotband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK12 -
Vegetarisk kokbok
Inbunden bok. Skandinaviska Förlagsexpeditionen. 1924. 348 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband , pappband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSkandinaviska Förlagsexpeditionen -
Kokbok för husmödrar
Inbunden bok. Huldbrrgs bokförlag - aktiebolag. 14 uppl. 1880. 376 sidor.
Gott skick. Bra inlaga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHuldbrrgs bokförlag - aktiebolag 14 -
Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylä...
Häftad bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2009. 251 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172233256
- Titel
- Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylär gastronomi
- Författare
- Hegg, Per Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- - Vid vilken temperatur ska kött och fisk tillagas för bästa resultat?
- Går det att förvandla rött vin till vitt?
- Hur undviker man att bearnaisesås skär sig?
- Hur gör man gammalt bröd färskt igen?
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson, förklarar vad som händer när vi lagar mat. Denna bok följer upp och kompletterar tekniken som beskrivs i författarnas förra bok, DEN TEKNISKE KOCKEN.
Här införs molekylbegreppet och ges nya fakta om livsmedelsstrukturer. Kokboken ger kunskaper om de kemiska aspekterna på matlagning och därmed en mer komplett bild av kökets tekniska mysterier – vi talar om molekylär gastronomi. Båda böckerna kan tillsammans användas som ett praktiskt livsmedelstekniskt uppslagsverk.
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Här ges massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Boken innehåller allt från enkla recept till avancerade gourmetrecept.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i kocklandslaget. Rikard Nilsson har även gjort experiment och övningar på NASA i Houston och undervisat på Lunds Tekniska Högskola.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
"...kul läsning med idel aha-upplevelser."
Agneta Ullenius, Svenska Dagbladet
"Om inte detta blir årets julklapp för oss hemkockar lovar jag att bära kockmössa hela januari månad"
Kari Ruokonen Andersson, Receptomaten
"...riktigt roligt för den som trivs i köket..."
Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad
Jure Förlag 1 9789172233256 -
Brukets kokbok - Fiskars förr och nu
Inbunden bok. Söderströms. 2001. 160 sidor.
ISBN 9789515218939
Mycket gott skick. ded. från författaren
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSöderströms 9789515218939 -
Kalle Ankas kokbok
Inbunden bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 1994. 45 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning i kulspets
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177071846
- Titel
- Kalle Ankas kokbok
- Författare
- Moëll, Louise - Walt Disney Company
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 45 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
Egmont Kärnan 1 9789177071846
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn