Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Varm choklad och psykoterapi.Om Ericastiftelsen i Stockholm

Varm choklad och psykoterapi.Om Ericastiftelsen i Stockholm

Inbunden bok. Carlsson Bokförlag. Första uppl. 2013. 230 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsband.Illustrerad med 12 svartvita fotobilder.Ur baksidesinfo: "Ericastiftelsen är en legendarisk enskild institution på Odengatan i Stockholm, som bedriver barn- och ungdomsterapeutisk verksamhet,forskning och högskoleutbildning.I denna bok får vi följa stiftelsems verksamhet och banbrytande insatser, från grundandet 1934 med den hängivna Hanna Bratt i spetsen, fram till 1960.Kortare nedslag görs även i verksamheten efter 1960 fram till år 2010.Efter en genomgång av barnpsykoterapins utveckling, med början hos Rousseau via pionjärer inom området som Freud, Klein, Lowenfeld och Bûhler kommer författaren in på stiftelsens mångåriga arbete"

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789173315913
Titel
Varm choklad och psykoterapi : om Ericastiftelsen Stockholm
Författare
Bergenheim, Åsa
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2013
Omfång
230 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
159 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
620 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ericastiftelsen är en enskild institution på Odengatan i Stockholm som bedriver barn- och ungdomsterapeutisk verksamhet, forskning och högskoleutbildning, grundad 1934. Här beskrivs dess verksamhet under många år, allt från de idealistiska, hängivna grundarna med Hanna Bratt i spetsen. Efter en genomgång av internationella namn bland pedagoger, psykologer, psykoanalytiker, idéhistoriker m.fl. kommer författaren in på stiftelsens mångåriga och banbrytande insatser. Med de tusentals förda journalerna ur stiftelsens arkiv skriver Bergenheim om läkepedagogik och kärlek, om metodutveckling och sexualitet och om den vetenskapliga grunden. Stiftelsen har funnits under åtta decennier och aktivitet och inriktning har skiftat, men barnet förblir i centrum.

Åsa Bergenheim är professor i idéhistoria vid Umeå universitet, men arbetar just nu som rektor vid universitetet i Karlstad. Hon har tidigare forskat och skrivit böcker i sociala frågor med idéhistorisk
inriktning.