Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Rätt ur jorden : handbok i självhushållning

Rätt ur jorden : handbok i självhushållning

Inbunden bok Ordfront Förlag. 1 uppl. 2014. 255 sidor.

Nyskick. Förlagsny och oläst bok.Ordfront Förlag | Utg. 2014 | Förlagsband. | 255 s. | 9789170377570 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska | Ämnesord: Självhushållning. Nuförtiden pratar vi mycket om närodlat och ekologiskt. Däremot sägs det inte mycket om vem som ska odla och var. Sanningen är att du kan göra mycket själv, utan att behöva byta livsstil. En normalstor villatomt räcker för att förse fyra personer med grönsaker ett helt år. Men även en kolonilott, eller till och med en balkongodling, kan utgöra ett rejält vitamintillskott till hushållet. Dessutom tar det inte mer än en timmes arbete om dagen. Rätt ur jorden. Handbok i självhushållning ger grundläggande kunskaper och praktiska råd för hur du framgångsrikt odlar grönsaker för husbehov. Här finns allt från hur du bygger upp en god jord till hur du sår, sköter, skördar, bevarar och lagrar grödorna. Dessutom ett bonuskapitel om gratismaten som växer i skog och mark, och en kalender som visar hur självhushållningsåret ser ut. Vad är det som är så speciellt med att odla? - Det är hälsosamt att arbeta i trädgården och underbart att äta färska, giftfria grönsaker. Att se saker växa, att tvingas klura ut lösningar när någon gröda inte tar sig, att få skörda och ta tillvara sådant som vuxit i den egna köksträdgården ... Men husbehovsodling är större än så. Det är en process där du tar kontroll över din mat och ditt eget liv. Jag skulle säga att odling gör dig till en friare människa. Var ska man börja för att bli självförsörjande på grönsaker? - Börja i liten skala! Det finns inget värre än att dra på sig enorma odlingar som ingen orkar ta hand om, det kan knäcka den mest entusiastiska självhushållare. Att förbereda bra odlingsbäddar är också nödvändigt. Bra jord och gödning, som kompost, hästskit och gräsklipp, är a och o för att lyckas. Sedan är det bara att sätta igång och botanisera bland alla fröer. Välj sådant du verkligen tycker om och inte sådant du "borde" odla, då blir dina äventyr i grönsakslandet lustfyllda och inte pliktskyldiga. När du sedan är igång, har skördat dina första tomater och märker hur roligt det är kan jag garantera att du vill lära dig mer om kompostering, täckodling och växelbruk. Vad skiljer din och Lenas bok från andra trädgårdsböcker? - Rätt ur jorden ger en samlad bild av hur man bär sig åt för att bli självförsörjande på grönsaker i Sverige, i vår tid. Det är en trädgårdsbok men framför allt en bok som svarar mot en längtan efter förändring. Jag är övertygad om att människor vill ta makten över vad de äter, med den här boken visar vi att det är fullt möjligt. Ta steget från förvirrad konsument till självförsörjande odlare och få giftfri mat, skönare fritid och ett rent samvete på köpet!.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170377570
Titel
Rätt ur jorden : handbok i självhushållning
Författare
Bella Linde - Lena Granefelt
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 218 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
658 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ta steget från förvirrad konsument till självförsörjande odlare och få giftfri mat, skönare fritid och ett rent samvete på köpet! Nuförtiden pratar vi mycket om närodlat och ekologiskt. Däremot sägs det inte mycket om vem som ska odla och var. Sanningen är att du kan göra mycket själv, utan att behöva byta livsstil. En normalstor villatomt räcker för att förse fyra personer med grönsaker ett helt år. Men även en kolonilott, eller till och med en balkongodling, kan utgöra ett rejält vitamintillskott till hushållet. Dessutom tar det inte mer än en timmes arbete om dagen. Rätt ur jorden. Handbok i självhushållning ger grundläggande kunskaper och praktiska råd för hur du framgångsrikt odlar grönsaker för husbehov. Här finns allt från hur du bygger upp en god jord till hur du sår, sköter, skördar, bevarar och lagrar grödorna. Dessutom ett bonuskapitel om gratismaten som växer i skog och mark, och en kalender som visar hur självhushållningsåret ser ut. "En långvarig följeslagare" Klimatmagasinet Effekt "Är du trött på grönsaker som rest hundratals mil, besprutade paprikor och genmanipulerad majs? Då har du två alternativ: handla ekologiskt och närproducerat eller odla själv! Steg 1 är att du har en tomt eller odlingslott. Steg 2 är att skaffa Rätt ur jorden handbok i självhushållning av Bella Linde och Lena Granefelt." M-Magasin "Passar den som vill odla sin egna ekologiska mat. 'På en normalstor villatomt med 500 kvadratmeter friland kan du odla grönsaker som räcker i ett år för fyra personer som äter blandkost', skriver författarna. Men hur uppnår man det? Här får du massor av odlingstips." TT "Med hjälp av den här inspirerande, kunskapstäta boken lär du dig allt du behöver för att ta tillbaka makten över maten." Ingalill Mosander, Aftonbladet