Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789173317672
Titel
Du kunde ha varit jag ...
Författare
O'Connor, Barbro
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2016
Omfång
177 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
154 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
400 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Många av de flyktingar som kommer till Sverige har utsatts för tortyr eller lider av trauman från väpnade konflikter eller svåra upplevelser under flykten hit.

Röda Korset öppnade sitt första behandlingscenter för krigsskadade och torterade för mer än 30 år sedan. De har mött tiotusentals personer som flytt från konflikt, förtryck och förföljelse, och den kunskap som dessa möten gett är unik. Man vet att traumabehandling, medmänskligt stöd och ett positivt bemötande är fundamentalt rätt stöd kan ha avgörande betydelse för den enskilde och hans eller hennes familj.

Barbro OConnor har i sitt arbete på Röda Korsets behandlingscenter i Malmö under många år mött krigsskadade och torterade. Hennes berättelser berör och låter oss se den enskilda människan bakom alla rapporter och nyhetsinslag om flyktingar.

Berättelserna kan bidra till att öka förståelsen för flyktingar och andra migranter i samhället från vården, från skolan, från olika myndigheter och andra aktörer och inte minst från oss som medmänniskor.

Barbro OConnor är leg. psykolog och började arbeta på Svenska Röda Korset år 1988. År 2000 blev hon verksamhetschef på Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö, där hon blev kvar till år 2014 då hon gick i pension.