Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Brottsplats Stockholm : kriminalreportage

Brottsplats Stockholm : kriminalreportage

Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 299 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127139664
Titel
Brottsplats Stockholm : kriminalreportage
Författare
Börje Heed
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2014
Omfång
299 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
138 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
378 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Abstinensproblem för att Veckans brott i SVT med Leif GW Persson har sommaruppehåll? Ett effektivt sätt att lindra symptomen är att ta en dos av Börje Heeds bästa historier ur verklighetens Stockholm Noir. Han var kriminalreporter på Aftonbladet i många år och gjorde även en serie uppskattade radioprogram. Han berättar levande om bankrån, mord och terrordåd som utspelades i huvudstadens undre värld på 1900-talet."
Ingalill Mosander, Aftonbladet


Ståplats i Nybroviken. Norrmalmstorgsdramat. Sabbatssabotören. Det gamla Stockholm är borta, men brottsfallen lever kvar i det kollektiva minnet tacka kriminalreportern Börje Heed för det. Med följetongen Brottsplats Stockholm, som sändes sena söndagskvällar i Radio Stockholm, blev han en ciceron i huvudstadens undre värld för en hel generation.

Börje Heed berättar initierat och levande om bankrån, terrordåd och svindlerihärvor, men ägnar lika mycket tid åt vardagsvåldet fyllebråk som slutar i misshandel, dråp som sker på impuls och inte minst kvinnors utsatthet i nära relationer. Brottsfallen spänner över hela nittonhundratalet och tecknar tillsammans en fascinerande bild av Stockholms utveckling.

Idag har slummen i Klara ersatts av Sjöstäder, Waterfront och nya gallerior, men stadens bortträngda skuggsida är lätt att väcka till liv. Nu kommer en efterlängtad samling med det bästa ur Brottsplats Stockholm, en påminnelse om det verkliga Stockholm noir.

Börje Heed (19211996) var kriminalreporter på Aftonbladet mellan 1947 och 1981. Med Brottsplats Stockholm, som sändes under sju år, fick Heed en stor och trogen publik. Programserien resulterade i tre böcker utgivna 198991, som vi här gjort ett urval ur.
 

"Sommaren hör deckarna till och varför inte rysare i Stockholmsmiljö? Den enda, men dock stora skillnaden mellan Brottsplats Stockholm och vanliga deckare är att brotten i denna bok har begåtts i verkligheten. I boken finns 42 brott beskrivna i kronologisk ordning och namnen på kapitlen är mycket kittlande. Eller vad sägs om Ryssmorden i Norrviken, Mördaren som föll på galoscherna, Den sataniska julfesten, Mannen med liket, Kakelugnsmordet, Dödligt möte på Centralen och Mördare på semester? För den som är road av brott i Stockholmsmiljö är detta perfekt semesterläsning."
Eva-Karin Gyllenberg, Dagens Nyheter